Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem zamontować filtr stożkowy w mojej 316-tce ale nie wiem jaki rozmiar obejmy dobrac? Mam dostepne 77x60 ,77,63 ,77x70 ktora obejme mam wybrac? Filtr oczywiscie zamontowac przed (od strony lamp) przeplywomierzem?
Opublikowano
Raczej należało by powiedzieć za przepływką,poprostu tak jak i seryjna puszka filtra.Do filtra powinieneś dostać taką obejmę w zestawie,potrzebny będzie Ci też adapter do przykręcenia tego filtra
Opublikowano

Rozumiem juz, byłem teraz przy aucie i sprawdziłem jak to wygląda:) a ten filtr bedzie dobry? Wiem że tani ale czy bedzie oki:)

Jest tylko mały problem..ni huhu nie wim gdzie szukać takiej redukcji w Krakowie lub okolicach:(

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze popraw tytuł wg. viewtopic.php?f=68&t=120678

Po drugie po co Ci filtr stożkowy ? myślisz że coś poprawi ? filtr za 35 zł... no tak ryczy... :mad2:

Będzie zasysał ciepłe powietrze więc możesz być pewien że osiągi spadną (separacja dolotu)

Edytowane przez BIZON8000
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Pasować będzie napewno bo też taki miałem i rzeczywiście silnik inaczej brzmi ale to chyba tylko tyle,bo taki filtr musi być dobrze odizolowany od ciepłego powietrza bo inaczej to będzie tylko osłabiać silnik.Ja osobiście wymontowałem już ten filtr i mam w planie sportową wkładke filtra K&N w miejsce ori filtra.
Opublikowano
Ok , rozumiem aluzję:) powiedzcie mi zatem co zrobić żeby było ok? W środę wysyłam do bizona mojego chipa:) i co pozatym jeszcze zrobic?
Opublikowano
Poprostu chcę żeby było lepiej. Wiem że silnik 1,6 nie powala osiągami ale jak już mam auto z takim silnikiem to chcę wycisnąć jak najwięcej..Wiem że najlepiej było by zmienić auto na inne z innym silnikiem ale jak narazie nie mam na to funduszy:)
Opublikowano
Z tego silnika nic nie wykrzesiesz,on i tak ma sporą moc jak na tą pojemność i rok,mam taki sam model i też w compakcie.Tak samo brakuje mi mocy ale zrozumiałem że nie warto poprostu ingerować w ten silnik.Moje plany to poprostu swap na 1.8 is.140 koni a cała operacja liczę że będzie mnie kosztować 1500zl
Opublikowano
Jaki tytuł proponujesz? poradzisz cos na temat kolektora i ukladu wydechowego? a chip o ktorym rozmawialismy?
Opublikowano

316i Rozmiar obejmy pod filtr stożkowy

Jak masz katalizator, to go usuń. Kolektory możesz wypolerować.

Gdzieś na forum [Zrób to Sam?] jest wątek o montażu baranów bodajże z is'a w compakcie, poczytaj, to Ci może coś podpowiedzieć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.