Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Mam taki problem jak wsiadam do autka i przekracam kluczyk nieodpalajac oczywiscie to zaczynaja mi chodzic wycieraczki dopiero jak rusze to przestaja chodzic.Nie byłby to problem ale dzisiaj zaczeły mi chodzic podczas jazdy musialem zgasic auto i znowu odpalić dopiero przestały.Czy wie ktos moze co to jest bo to mnie juz troche zaczyna denerwowac. Edytowane przez Adriano31
Opublikowano
Niekoniecznie musi pokazać błąd. Zależy co się uszkodziło. W każdym razie wycieraczkami steruje GM a Ty masz ewidentny problem z ich sterowaniem.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam problem dzisiaj powrócił i teraz juz chodziły cały czas wiec musiałem je odłaczyc odczepiłem kabel od manetki i odziwo przestały chodzic same wiec problem tkwi w manetce.Czy wie ktos moze czy to sie da zrobic . Jest mozliwosc ze styki sie przepaliły i wystarczy zalutowac mialem tak kiedys z manetka od swiatel tylko ze to byla koparko -ładowarka z roboty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak widzisz sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz jż jakiś trop wieć rozkręć i sprawdź. A jak naprawisz to daj znac co było bo innym tez moze sie to przydać.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jak widzisz sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz jż jakiś trop wieć rozkręć i sprawdź. A jak naprawisz to daj znac co było bo innym tez moze sie to przydać.

Tak ale tez byc moze przekaznik cos nie styka albo sie cos z nim spieprzyło i teraz jak rozbiore a okaze sie ze to nie to.To szkoda mojej roboty, bo zeby wyjac manetke trzeba sciagnac kierownice niemowiąc juz o poduszcze powietrznej ktorej nigdy nie sciagalem nie chce czegos popsuc jeszcze mi wystrzeli a przekaznik kosztuje 35 zl jak sie okaze ze kupilem na darmo jak myslicie co to moze byc.Wczesniej po odpaleniu mojej buni wycieraczki przestały chodzic dopiero jak ruszylem a teraz nawet jak ruszam i jade to chodza .

Opublikowano
Niestety nic nie znalazłem manetke rozkreciłem ale wydawala sie OK wiec to nie jej wina.Pozostal jedynie MODUŁ KOMFORTU, a moze wystarczy resa koma zrobic bo jakis bład jest i jak skasuje to bedzie ok jak myslicie.
Opublikowano
Jutro zrobie reset kompa domowym sposobem i zobacze czy to cos da bo tez mi sie zaczela palic kontrolka od poduszki poniewaz wlaczylem stacyjke na pozycje 2 jak niebylo poduszki.
Opublikowano
A czego się spodziewałeś ? Że ktoś podjedzie i naprawi Twój samochód za free ? Masz potencjalnych podejrzanych i już nikt nic więcej zdalnie nie jest w stanie zdiagnozować. A że boich się podpiąć auto pod kompa jak diabeł święconej wody to już Twój problem :)
Opublikowano
A czego się spodziewałeś ? Że ktoś podjedzie i naprawi Twój samochód za free ? Masz potencjalnych podejrzanych i już nikt nic więcej zdalnie nie jest w stanie zdiagnozować. A że boich się podpiąć auto pod kompa jak diabeł święconej wody to już Twój problem :)

NIe o to chodzi ze sie boje podpiac tylko po co mam wydawac na podpiecie pod kompa.Nie wierze w to ze nikt nie miał takiej sytuacji jak ja a między innymi po to jest to forum.I tak juz sobie dałem spokój z tymi wycieraczkami odłaczyłem je tylko jak jest deszcz to załaczam bo tak to by mi czały czas chodziły i ludzie by sie patrzyli na mnie jak na idiote ,deszcz nie pada a ja z wlczonymi jeżdżę.

Opublikowano

Wiedz że na forum jest na pewno kila osób które podłączą Twój samochód za darmo albo za przysłowiowe piwko.

Poza tym pisałeś że po odpięciu manetki problem ustaje. Być może to jej wina, i może być ciężko ją zdiagnozować na "oko" tam są trzy styczniki i potencjometr.

Najlepiej zobaczyć na kompie co jest podawane do GM gdy manetka jest w pozycjo 0 a wycieraczki pracują.

Opublikowano
Wiedz że na forum jest na pewno kila osób które podłączą Twój samochód za darmo albo za przysłowiowe piwko.

Poza tym pisałeś że po odpięciu manetki problem ustaje. Być może to jej wina, i może być ciężko ją zdiagnozować na "oko" tam są trzy styczniki i potencjometr.

Najlepiej zobaczyć na kompie co jest podawane do GM gdy manetka jest w pozycjo 0 a wycieraczki pracują.

Hehehe jutro podłacze pod kompa i nikogo nie prosze zeby mi podpioł za darmo chociaz jak juz ktos tak usilnie chce to zapraszam :lol: I oczywiscie sprawdze to jutro z ta manetka na kompie.

Opublikowano
Podłaczenie nic nie dało było 14 błedów ale wycieraczki do nich nie nalezały.Tak ze chyba nie maja połaczenia z kompem bo bład by wyskoczył.
Opublikowano

Tak jak wcześniej pisałem, niekoniecznie musi być błąd, ale mówiłem co masz sprawdzić.

Podejrzewam że byłeś u kogoś kto potrafi jedynie "odczytywać i kasować błędy" a gdy błędu nie widać to już lipa :)

Miałeś sprawdzić czy moduł komfortu dostaje sygnał z manetki gdy ta jest w pozycji 0 a wycieraczki pracują.

Logiczne jest że w takim przypadku błędu nie będzie bo komp mysli że masz załączone wycieraczki.

Opublikowano
Tak jak wcześniej pisałem, niekoniecznie musi być błąd, ale mówiłem co masz sprawdzić.

Podejrzewam że byłeś u kogoś kto potrafi jedynie "odczytywać i kasować błędy" a gdy błędu nie widać to już lipa :)

Miałeś sprawdzić czy moduł komfortu dostaje sygnał z manetki gdy ta jest w pozycji 0 a wycieraczki pracują.

Logiczne jest że w takim przypadku błędu nie będzie bo komp mysli że masz załączone wycieraczki.

W takim razie tylko jakis elektryk samochodowy mi został.