Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jestem posiadaczem bmw e36 m40 1.6 z gazem(sekwencja III gen.)

od niedawna mam taki problem, a zwlaszcza gdy jade w deszcz to mi strasznie przerywa na benzynie i na gazie rowniez. na benzynie potrafi strzelac w tlumik, a na gazie mozna jechac ale rowniez przerywa i jest mniej odczuwalne. obroty mi spadaja tak jakby mial zaraz zgasnac, tak sie dzieje jak temperatura cieczy chlodzacej na wskazniku wyjdzie za niebieskie pole. :mad2: jak zimny jest wszystko ok, lecz na benzynie jest troszke mulowaty.

mecze sie juz z tym 3 miesiace, na kompie bylem juz z 10 razy i kazda wizyta kosztowala mnie 50zl. i nie ma zadnej poprawy, gdy wyjezdzalem od mechanika zachowywal sie super poki nie zgasze silnik i ponownie uruchomie. :(

i nie wiem co mojemu autku dolega :cry: , wiec napisalem tutaj bo mysle ze dostane jakies wskazowki i dobre rady.

a po za tym wymienilem: juz przewody wysokiego napiecia, swiece, kopulke z palcem, przeplywke, czujnik tem. cieczy chlodzacej.

szkoda mi tego autka, bo maja to cos w sobie i nie chce go oddac na zyletki :cry:

prosze o pomoc :cool2: z gory dzieki

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
na kompie bylem juz z 10 razy

I co na kompie wywaliło?PO podłaczeniu pewnie ci gosc skasowal bledy ,ze do nastepnego odpalenia pracował dobrze,wiec jakies bledy są.Sprawdz kable od sondy,może izolacja zdarta i przez zbierającą sie wilgo tak sie dzieje.

Opublikowano

kostka od sondy byla taka zasniedziala, zostala usunieta i podlaczona bez kostki oraz sprawdzona miernikiem, wykazalo dobre paramatry. nie pamietam juz jakie. wczoraj autko mnie ztrasznie zaskoczylo bo nie mialo przyspieszenia, a pretkosc maksymalna jak otrzymalem to 120km/h i dlugo musialem ja bujac do tej pretkosci. straczny mul sie zrobil :mad2:

pomocy!!! :cry:

Opublikowano
a na kompie wykazalo przeplywke, wiec kupilem nowa ze sklepu. i nic nie pomoglo :cry: :mad2:
Opublikowano
lapalem za wszystkie kable i nic. a w nocy przyjezdzam z roboty wiec podnioslem maske i nic nie zauwazylem. oslonke zdjelem z kopulki i tez nic... :cry:
Opublikowano
kolego sprawdź kable wysokiego napiecia . jak masz to z 2 zamień na inne i zobacz czy przerywa .