Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie odczuwam niepokojace drganie jak sotoje na swiatłach np to silnik jak by drgał nie widac tego po obrotomierzu jest wszystko idealnie lecz niepokoju mnie to i jak by po zimie zaczął glosniej chodzic

kolejna rzecza jest to iz po zgaszeniu zapalala mi sie kontrolka oleju zolta dolalem oleju i juz sie nie zpala lecz martwi mnie iz od wymiany do wymiany musze dolewac oleju czy to normalne ??

Opublikowano
Są pewne normy zużycia oleju dla danego silnika jeżeli dolewasz 1l na 15 tys. to żadne zmartwienie ,ale z drugiej strony ja nie muszę w swojej dolewać a motory są podobne jak nie te same.Ile masz nalatane ? i na jakiej oliwie jeździsz? Czy zmieniałeś odmę ? Co do drgań to może być dużo powodów min. poduszki silnika ,kończący się żywot wtryskiwacza/y ,może coś ze sprzęgłem hydrokinetycznym?.Trzeba powoli sprawdzać a najlepiej pod kompa w pierwszej kolejności może na coś naprowadzą ewentualne kody usterek.
Opublikowano
Witam.Olej wymienia sie tak co 15/20 tys w X5 lub tak jak wskazuje komputer.Ja uzywam castroll edge fully syntetic 5w40 i jestem z niego zadowolony
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jest szansa, że przyszedł czas na wymiane separatora oleju.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
no ja mam nalatane 115 000 przebieg jest potwierdzony w histori serwisu bmw jezdze na castrolu 0w 40 edge sport , a co do podlaczania do komputera to nic nie wykazalo moze po porstu jestem zbty przewrazliwiony ale wole sprawdzic, a co do wtryskiwaczy mam pytanie czy moze ktos wie niektorzy mowia by dolewac 1 l mixolu do ropy na 100 l do diesla podczas tankowania moze ktos to zdementowac ??
Opublikowano
To jakaś bzdura... Jak chodzi o wtryski to możesz sobie zafundować ich czyszczenie. Nie każdy ma do tego stosowną maszynę ale nie jest to już taki rarytas jak choćby 2 lata temu. Zdejmują kolektor, podłączają na jakieś 40 minut i już... Fajna sprawa i czuć różnicę w kulturze pracy silnika.
Opublikowano
Mixol dolewa się wtedy jeżeli ktoś jeździ na zasiarczonej ropie czyli kombinowanej lub ruskiej w celu lepszego smarowania układu paliwowego .Tankując paliwo v power diesel na stacji np. shell masz już pakiet dodatków które teoretycznie muszą wystarczyć dla prawidłowej pracy wtrysków ,pompy itp.