Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko. A mianowicie....... na tyle mam 16 225/55 a z przodu 16 215/55. Czy przez takie zróżnicowanie szerokości opony autko w naszych koleinach może się gorzej prowadzić??????????
Move your head and your ass will follow.........................
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie widzę w tym nic dziwnego . Wiele osób ma w bmw z tylu szersze niz z przodu(z wiadomych przyczyn) a zresztą to tylko 1cm
Opublikowano

Pływanie auta podczas jazdy w koleinach nie jest spowodowane różnicą w szerokości opon tylko ich szerokością, latem miałem w Mercedesie oponki przednie 215/55R16 i tylne 225/50R16 i auto pływało mi w koleinach, założyłem zimówki 195/65/R15 na obu osiach takie same i auto przestało pływać, a droga na pewno się nie wyrównała:P

Ciekawe czy na 225/45R17 będzie bardziej pływać niż na starych R16 bo zmieniłem kółka letnie:P

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pływanie auta podczas jazdy w koleinach nie jest spowodowane różnicą w szerokości opon tylko ich szerokością, latem miałem w Mercedesie oponki przednie 215/55R16 i tylne 225/50R16 i auto pływało mi w koleinach, założyłem zimówki 195/65/R15 na obu osiach takie same i auto przestało pływać, a droga na pewno się nie wyrównała

Masz rację.

Ciekawe czy na 225/45R17 będzie bardziej pływać niż na starych R16 bo zmieniłem kółka letnie:P
Nie będzie większej różnicy,tylko zrobi Ci się bardziej twardo(odrobinę) :D
ec2Wze6.jpg