Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mojej E30 nie dziala kierunek w lewo :(

Nie mruga nawet lampka na desce rozdzielczej. Tylko przerywacz cyka 2 razy szybciej. W prawo dziala prawidlowo.

Co ciekawe jak wlacze awaryjne to tez wszystko dziala. Mrugaja wszystkie lampy ktore powinny.

Co sie moglo popsuc? W ktore miejsce zajrzec?

Opublikowano

No tak... jesli przy wlaczonych awaryjnych dzialaja kierunkowskazy i lewe i prawe to chyba wszystko ok z zarowkami?

Zreszta nawet jak jedna zarowka bylaby walnieta (czy przerwa w obwodzie czy zwarcie to reszta lamp i tak by dzialala)

Opublikowano
zarówki na 100% sprawdzałes. pomysl dobrze zanim odpowiesz.

na awaryjnych mrugaja wszystkie wiec zarowki chyba ok? :roll:

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

nie znam się na elektryce, ale może któraś żarówka jest za słaba/mocna. Kiedy działają 4 żarówki to jest ok, a kiedy 2, słabsze obciążenie itd...

Ale to chyba zbyt naciągana teoria ;)

Opublikowano
W pierwszej kolejności pomyślałem że to wajacha , ale skoro przekaźnik cyka to chyba nie jest wina , może wsadź inny przekaźnik i zobacz co się stanie ?
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
W pierwszej kolejności pomyślałem że to wajacha , ale skoro przekaźnik cyka to chyba nie jest wina , może wsadź inny przekaźnik i zobacz co się stanie ?

Juz sobie poradzilem

To byla wajcha... a dokladniej blaszka w srodku sie wygiela i trzeba bylo ja podregulowac troszke.

A cykacz cyka bo wlaczany jest innym drutem niz kierunkowskaz.

Z tego co tam sie napatrzylem to od wajchy odchodza 3 kable zwiazane z kierunkami. Wlaczenie lewego, prawego i wlaczenie przerywacza. Jakos tak dziwnie to zrobili.