Skocz do zawartości

Rozmiar opon a komfort i spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale oczywiście, że cieżka noga ma tu decydujące znaczenie, wiec chyba troszke jej popuść :D

Z tym spalaniem to jeszcze dokładnie nie wiem. Tak mi wskazuje BC. Ale nie potrafię go zresteować [już zamówiłem instrukcję PL- w Szczecinie nie ma ASO...]. Podam dokładny wynik, jak już wreszcie uda mi się go ustalić.

Podejrzewam, że tak wysoki wynik to efekt jazdy poprzedniego właściciela i/lub kolesi z komisu co mi ujeżdżali pojazd przed tym, jak go kupiłem.

Bo nogi nie amm zbyt cieżkiej. Raczej jeżdżę jak emeryt :P

Pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
HI HI widzę, że niektórzy koledzy mają bicepsy jak Pudzianowski skoro na oponkach 225 i szerszych nie odczuwają kolein :mrgreen:

Ja niedawno zmieniłem z 225/55/16 na zimówki 205/60/15 i różnica w komforcie a zwłaszcza w czasie jazdy po koleinach jest kolosalna.

Co do spalania nie widzę różnicy :?

heh, ja mimo duzych bicepsow i tak czulem dyskomfort, teraz jezdze na 205 i nawet mi sie nie sni zeby znow zakladac walce bo naprawde kiepsko sie jezdzilo jesli chodzi o komfort i co z tego ze fajnie to wygladalo

pozdrawiam

Opublikowano

co mają bicepsy do kierownicy ?? :mrgreen: liczy sie przedramie ( mam 44 cm jak napne jadąc przez koleiny :D )

naprawde - nie odczuwam zadnej traumy jadac na tych 17" kołach , choc jest wiadomo , nieco sztywniej ale ja mam jeszcze sportowe sprezyny.Generalnie jesli chodzi o komfort , moja Zona moze w trakcie jazdy zrobic spokojnie makijaz i to najwazniejsze - jest ok :wink: :D :dance: