Skocz do zawartości

316- nagły wzrost obrotów na LPG - winny silnik krokowy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj problem polega na tym ze na lpg po pewnym czasie na postoju rosna mi obroty do 2000 przełacze na benzyne i normuje sie wszystko po pewnym czasie sytuacja sie powtarza . poruszałem już ten temat ale czy to moze być wina krokowca?? bo z lpg jest wszystko wporzadku był podpinany pod komp i jest elegancko tylko ze te obroty nie wiem z kad sie biora . prosze o pomoc

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
kolego sprawdz krokowca!sonde lambde! weże podciśnieniowe i zawor podcisnienia i inne weze i gumy czy nie sa sparciałe!ale w pieraszej kolejności to świece i przewody od nich! ja tak doszłem do tego bo tez maiałem taki problem a na kompie mi nic nie wykazało :8) do DZIEŁA DIABEŁ TKWI W SZCZEGUŁACH :twisted:
Opublikowano
Zobacz czy reduktor po przełączeniu nie jest zimny bo możesz mieć zapowietrzony układ chłodzenia i jak spadnie temperatura to sterownik od gazu przełącza na benzynkę
Opublikowano
sonda jest nowa . krokowiec gazu myśle ze też bo jak wyjąłem go i wsadziłem taki na śróbke to było to samo . weże sa całe świece i przewody wymieniane 3 mies temu . reduktor jest ciepły a co do tego ze automatycznie sie przełącza to nie ma takich objawów miałem na myśli to ze jak sam przełącze to obroty sie ustatkowuja . sytuacja dzieje sie gdy postoje troche autkiem i jak sie zagrzeje to sie podnoszą obroty
Opublikowano

Myślę, że wina leży po stronie instalacji gazowej. Wątpię żeby coś się psuło/naprawiało po włączeniu/wyłączeniu gazu.

Piszesz że to się dzieje gdy silnik się zagrzeje. Może jest to spowodowane czymś takim jak włączenie wiatraka silnika(może nie działa) i wtedy ciągnie prąd a obroty szaleją.

Opublikowano
Kolego wyczyść krokowiec przy silniku,często tak się dzieje gdyż na gazie szybko chwyta nagar i syfek :wink:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"