Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ nikt w ciągu dwóch dni nie kupił mojej bejcy więc prawdopodobnie zostaje:)jednak będąc u gazownika i prubując wyregulowac gaz okazało sie że tak sie popieprzyło,że nie chce jeździc na gazie powniewaz na benynie zaczał chodzic dobrze po przejechaniu paru km i zalaniu STP do czyszczenia wtryskiwaczy więc planuje chyba zdemontowac gaz,bo gazownik powiedział że pewnie parownik martwy bo mieszanki nie mógł ustawic,parownik taki jak mam na allegro 330 zł brc chyba do 210 km

chodziło to ładnie nie strzelało ,ale parownik 330 jakies regulacje pewnie ze 100 oczywiscie liczyłem że założe sam,pomyślałem czy nie lepiej kupic za 1000 instalacje na allegro bo przeciez butla i cała reszta jest,niby tysiąc to dużo więcej niż 450 ale jak kiedyś strzeli to będzie tysiąc;) a na sekwencji chyba będzie chociaż miało moc i teraz tak chciałbym zanim uzbieram na instalke pojeździc troszke na benzynie,z odłączonym całkiem gazem żeby niebyło tej zwężki podobno auto będzie jeździło lepiej niż z mikserem teraz pytanie czy dam rade samemu poodłaczac i czy ktoś podpowie jak to zrobic;)i czy warto pchac sie w sekwencje bo gazownik mi powiedział że ona na gazie nie będzie nigdy chodzic idealnie bo tu nie ma pełnej sekwencji tylko pół bo wtryski chodzą parami nie znam sie proszę o każdą rade która może pomóc.

Opublikowano

Odezwij się do mnie na GG 5822712 Może mam taki parownik jaki potrzebujesz , bo sam kiedyś zmieniałem nie potrzebnie ( Jeżeli oczywiście chcesz zostawić tą instalację ) :) Używany , sprawny

Pozdrawiam

http://img810.imageshack.us/img810/9430/20110302872.jpg

Przykazanie 11 - Myśl !!!

Opublikowano
du..a jas ze tak powiem,jedni powiedza glupia teze ze bmw nie lubi gazu itp,2 zas ze gaz jest do kuchenek.Moje zdanie jest takie : wszystko bedzie jezdzic wszystko zalezy od instalacji i gazownika. Przedtem kiedy nie kazdego bylo stac na sekwencje zeby ,,pozbyc sie niechcianych wybuchow itp,zakladali zwykly gaz bez tzn grzybkow czy klap antywybuchowych,to tez wiadomo jak to sie konczylo.Glupi przyklad ja sie teraz przerzucilem na e30 mam gaz1 generacji zwykly na srube bez niczego,nie strzela nie kicha bo tak jest wyregulowany,ale kiedys musi byc ten 1 raz hehe, kumplel ma wlasnie e34 2.0 na II generacji w tym ze na kazdym dolocie ma antywybuch i jedzie.Mozesz zalozyc sekwencje wszystko zalezy na co cie stac tym bardziej ze do tego silnika jet wskazana taka wlasnie instalacja,na ta chwile i tak nikt nie zaklada innnej bo taki maja zakaaz.Zalozenie odp instalacji zalezy od ukladu dolotowego jak i wtryskowego. Parownik moze nie reagowac poniewaz beda mocno zuzyte membrany np,wszystko da sie wymienic samemu,chyba ze masz za maly parownik to kupic uzywke albo nowy jak tam wolisz, zalozyc i jezdzic.Tak jak juz sam zauwazyles idzie kupic sam przod ale pytanie czy sam sobie to zalozysz??! bo tego tak sie nie da w 1 zdaniu wytlumaczyc a innemu musisz dac zarobic.
fajne autko, tylko maly silnik")