Skocz do zawartości

m20b20 nie odpala, slaba iskra..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no takich pomiarow nie robilem ale silnik pracowal jak zyletka, rowniutkoo chodzil, osiagi rozwiez mnie zadziwily.
Opublikowano

przekaźniki w komorze silnika itp itd posprawdzane i przeczyszczone styki?

masa na silnik dochodzi?

cewka sprawna?

skąd wiesz że przewody dobre? pryskałeś czyms?

świece też sprawdzałeś?

Opublikowano

przekazniki przeczyszczone

cewka podmieniana, sprawna

Swiece zalozone nowe

przewody wydaje mi sie ze sa ok i ta masa, jak to sprawdzic?

sprawdzana byla iskra z cewki no i byla słaba, na reszcie przewodow iskra do kitu calkiem

Opublikowano
A jak kręci silnikiem to czujesz benzynę .Sprawdzi ten czujnik na termostacie dla kompa jak jest wtyczka odpięta ,albo nie łączy to nie zapali.A jest benzyna na listwie . Ja miałem czerwoną iskre to silnik palił.
Opublikowano
juz jest wszystko rozstrzygniete, jednak padl komputer, podmienilem z kumplem i auto odpaliło. Tylko mam pytanie , co moglo byc powodem usterki komputera>???
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
juz jest wszystko rozstrzygniete, jednak padl komputer, podmienilem z kumplem i auto odpaliło. Tylko mam pytanie , co moglo byc powodem usterki komputera>???

mam tylko do ciebie jedno pytanie.... w twoim przypadku to był komp i sprawdzałeś prawie wszystko .....

a pytanie brzmi : czy przy padnietym kompie miałeś prąd na cewce???

i skąd cewka bierze zasilanie???

• 2 miesiące temu...