Skocz do zawartości

m20b20 nie odpala, slaba iskra..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

mam problem z moja e30. Wieczorem odstawilem ja i rano chcialem zapalic bez skutku. Krecilem dosyc czesto po czym sprawdzilem pompe paliwa okazalo sie ze sie spaliła. Bezpiecznik byl spalony rowniez, wymienilem na druga i nadal mam problem z zapalniem. Słychac jak pompa pracuje lecz nie reagauje wcale tylko pracuje rozrusznik. pomocy

Edytowane przez nawros
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
filtr paliwa. Nie znam tego silnika za dobrze, ale może coś być z wtryskiem rozruchowym.Ale to byś musial do Matissa na PW napisać, napewno chętnie pomoże.
Opublikowano (edytowane)
wykryłem dzisiaj ze mamslaba iskre, wymienilem swiece kopułka z zapasu lecz nadal nie rozwiazuje problemu, nadal tylko kreci nie odpala. co moze byc przyczyna? co sprawdzic i jak? Edytowane przez nawros
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

sprawdzilem juz chyba wszystko,

czy przyczyna moze byc walniety komputer??

zauwazylem ze przekrecajac kluczyk na zaplon nie slychac pracy krokowca, podmienialem i bez rezultatu, tak jakby nie dochodzil prad.

prosze o porade bo juz trace na nia nerwy ostatnie

z cewki wydostaje sie tylko delikatna iskra, tak jakby nie dostawala odpowiedniego napiecia

Opublikowano
Odepnij przepływke aby wprowadzić w tryb awaryjny. Jak zapali to będziesz wiedział co jest walnięte.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak przepływomierze jest walnięty to może mieć problem. Odepnij i zobacz.

Ale masz problem. Jak znam życie to pewnie jakaś popierdółka. Ten rozrząd sprawdzałeś? Wiem że go robiłeś, bo w innym poście pisałeś ale może coś się przestawiło. Jak dałeś stary pasek to może się przestawił znowu.

Opublikowano
taka pierdułka potrafi do nerwicy doprowadzic, wroce do siebie i sprobuje odpalic z odlaczona przeplywka, martwi mnie to ze krokowca wcale nie slychac rowniez, co do rozrzadu, nie mam pojecia, po zdjeciu kopulki sprawdzilem tylko to ze palec krazyl podczas odpalania.
Opublikowano

wtedy jak przeskoczyl mi o 3zeby rozrzad to nie mialem takiego problemu z odpaleniem jak teraz.

Dodam jeszcze ze na poczatku nie odpalania jako tako zalapywala praca silnika byla cicha i gasła teraz nawet nie zamiałczy.

Opublikowano
miałem kiedyś taki przypadek w swoim silniku, kręcił jak głupi ale nie chciał odpalić, nie pamiętam już za bardzo jaka była tego przyczyna, wiem ze próbowałem wszystkiego tak jak ty, ale później chyba samo przeszło na chwile, a po jakiś dwóch tyg od ostatniego zdarzenia padł mi regulator napięcia w alternatorze (bosch) i od tamtego momentu nie miałem już takiego problemu.

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano
nie wiem czy to przez ten regulator, sprawdzałem wszystko od świece aż po cewkę, wszystko było sprawne, potem mechanik powiedział mi że to mogła być wilgoć, ale tak jak mówię, samo ustało i się nie powtarza wiec nie szukałem dalej przyczyny...

Henryk Reyman

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co znaczy słychać? Ja nigdy nie słyszałem krokowca, nawet pompy paliwa nie słyszałem. jak słychać to znaczy że raczej jest już coś nie tak.Powiedz mi tylko jedną rzecz. Skąd wiesz że rzeczy na które podmieniasz są w 100 procentach sprawne? Na przykład świece, kopułka i palec?
Opublikowano
bo mam sprawdzony zapasowy osprzet z poprzedniego silnika. no slychac bylo i wtedy silnik odpalał teraz tego nie ma
Opublikowano
powiem ci zaprawdę dziwny ten twój przypadek z tym silnikiem, bo już sobie przypomniałem że awaria mojego objawiała się na ciepłym silniku, jak był zimny to palił za każdym razem, a jak się trochę nagrzał to szlag go trafiał...

Henryk Reyman

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A po tym przestawionym rozrządzie nie pokrzywił sie jakiś zawór? Sprawdź jeszcze raz ten pasek, i kompresje na tłokach. Koszt nie duży a wyeliminujesz najgorsze.