Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem iż nie swieca mi ikonki na zegarach, np gdy zaciagne reczny nie pokazuje ze jest zaciagniety, nie pokazuje ze mam wlaczone swiatla itp. Co moze byc przyczyna?? Zarowki sa wporzadku
Opublikowano
Jeśli w zegarach działa podświetlanie a reszta nie to wyjmij i posprawdzaj żarówki. A od świateł niema ikonki jest tylko od długich i przeciwmgłowych
Opublikowano
Wiekszoś tych 'ikon' informuje o usterkach lub włączonych np;halogenach itp,wiec nie licz ze sie bedą swiecic kiedy chcesz,co do recznego to sprawdz czujke przy jego dzwigni
Opublikowano

Tak jak mariuszek109 mówi, zdejmij mieszek ręcznego, z tyłu na dźwigni zobaczysz taką miedzianą blaszkę, w niej powinien być bolec z kabelkiem - mógł wypaść.

Co do pozostałych ikonek, nie chodzą WSZYSTKIE, czy tylko te, co wymieniłeś? Ikonka świateł nie ma prawa świecić, bo jej tam nie ma.

Generalnie jeśli chodzi o ikonki, to jest tak, że jak normalnie jedziesz [włączone światła mijania, samochód ogólnie sprawny], to nie świecą żadne ikonki, bo po co. Świeci tylko to, co powinno [czyli zegary]. Ikonki się zapalają jak się dzieje coś nietypowego - włączone przeciwmgłowe [przód / tył], drogowe, ręczny zaciągnięty, brak ładowania, za niskie ciśnienie oleju, kierunkowskazy, itd.

Opublikowano
Aha w takim razie mnie uspokoiliście... Ręcznego wcale nie widac na konsoli ;/ A co powiecie na to ze swieci mi sie kontrolka poduszek i gasnie po jakichs 5 min dopiero???
Opublikowano
A co powiecie na to ze swieci mi sie kontrolka poduszek i gasnie po jakichs 5 min dopiero???

Podjedź gdzies na kompa i sprawdź