Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem rozpocząć kolejny temat - tym razem chodzi o sprzęt audio nie wiem jak u was ale umnie sprzęt gra naprawdę kiepsko - wogole mam bardzo mało ustawień właściwie tylko sopran i bas - czy ktos z was wiem może w jaki sposób można rozbudować lub uzyskać lepsze brzmienie bez wielkiej ingerencji w auto - zaznaczam ze montowanie dodatkowych głośników nie wchodzi w grę.

Sprzęt u mnie gra w miarę dobrze dopiero jak jest troszkę głośniej ale generalnie dźwięk jest bardzo słabej jakości basu właściciwie nie ma - zaznaczam tu ze slucham lekkiego rocka, jazz, chillout. Jak to wyglada w Waszych autach ? Można coś poprawić ?

Wydaje mi sie ze jak na auto w miare nowoczesne i serie 7 nagłośnienie jest fatalne.

Opublikowano
U siebie mam LOGIC 7 - rewelacja! Co do Twojego problemu obawiam się, że bez zmiany sprzętu dużo nie zdziałasz :?
Opublikowano
ewentualnie znacie moze jakąś profesjonalną firmę która mi przerobi audio, oczywiście wszystko musi zostać oryginalne najlepiej na terenie krakowa lub podkarpacia
Opublikowano
U siebie mam LOGIC 7 - rewelacja! Co do Twojego problemu obawiam się, że bez zmiany sprzętu dużo nie zdziałasz :?

dokladnie tak u siebie tez mam LOGIC7 nie wiem co by tu jeszcze zmieniac chyba nic....a rozbudowac hmmm zycze powodzenia...

Opublikowano

Zmiana jak zwykle jest kosztowna i kłopotliwa - taki wóz .

U siebie co prawda nie mam Logic7 ale Harman Becker się sprawdza w 100% .

Co masz za sprzęt w tym autku ,że chcesz go zmieniać?

Opublikowano
Niestety nie wiem jaki to jest sprzęt nigdzie nie ma o tym wzmianki - wparawdzie mam nawigacje dvd, tuner telewizyjny dlatego myslalem ze sprzet audio tez bedzie dobrej jakosci - niestety logic 7 o ktorym piszecie nie mam - zabardzo nawet nie wiem co to jest - ile kosztowałaby ewentualna rozbudowa do logic 7 i czy jest to wogole mozliwe??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Macie może jakieś namiary na kompletny system logic7 do E60 ?

Najchętniej z montażem w zachodniopomorskim lub lubuskim . Standardowe audio w E60 to chyba najsłabszy punkt tego modelu .

Opublikowano

Mam Logic7 ale chetnie bym rozszezylo zmieniarke MP3 lub podpiecie Iphona lub innego grajka mp3 a najlepiej o grajka FLAC lub APE.

Jest kilka sposobow

http://allegro.pl/bmw-e65-e66-zmieniarka-cd-mp3-7ka-7-i1503629315.html niewiem czy da sie to podlaczyc do wersji przed liftem

Dension Gateway 500 http://allegro.pl/dension-gateway-500-do-audi-mmi-ipod-iphone-i1484188163.html

ciekawe co to jest http://allegro.pl/adapter-bmw-e65-e66-podlacz-iphone-tv-dvd-kamera-i1499279134.html cena dosyc atrakcyjna

Opublikowano

Ja również mam najgorsze wyposażenie audio, chyba 6 albo 8 głośników z których nie było można odczuć basu.

Obecnie mam zamontowany potężną skrzynia basową w bagażniku i teraz całość gra naprawdę super :D :D :D

tylko jeden minus że nie mam pewnej cześć bagażnika.

nie mogę zrozumieć jak w aucie tej klasy w standardzie jest tak kiepski sprzęt grający !!! w moim starym golfie 4 był dużo lepszy sprzęt. I najgorsze że ciężko to rozbudować...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To prawda, że w bmw nagłośnienie nie powala, rozbudowa wymaga dużych zmian i ingerencji, trzeba szukać hifi lub Logic7...

http://img408.imageshack.us/img408/6363/individualvisualizer3to.jpg

¿Te gusta conducir?

The Ultimate Driving Machine

Freude am Fahren

Opublikowano
Szukać logic 7... tzn. gdzie szukać na allegro ? - co muszę wymienić aby zmienić sprzęt na logic 7 ? wzmacniacz głośniki - czy ktos może wie ? jak duża jest to ingerencja w auto czy aby zmienić głośniki trzeba rozbierać auto ?
Opublikowano

Koledze chyba bardziej chodziło żeby szukać przy zakupie bmw e65 logic 7 , a jeżeli chodzi o zamontowanie tego sprzętu to kiedyś widziałem chyba za 4 tys złotych na allegro komplet logic7, to strasznie dużo za 4 koła można rozbudować go w inny sposób...

z tego co się orientuje to trzeba rozebrać auto między innymi po to żeby wstawić lepsze głośniki ( nie to co jest w standardzie - zwykłe papierowe g...na ) też nie wiem czy można puścić wszystko tymi samymi kablami. Jeszcze jeżeli nie ma w tyłu wzmaka to trzeba też go tam doprowadzić kablami...

Ja osobiście planuje troszkę przerobić tylną półkę żeby wstawić coś co będzie słychać a żeby nie popsuło środka samochodu... koszt jakieś 1,5 tys zł...

Opublikowano
Gdzie bedziesz robił taką przerobke ? ja szukam firmy na podkarpaciu lub w Krakowie. Tylko szukam profesionalnej firmy.
Opublikowano

Ja jestem z Pomorza a dokładnie ze Słupska i tu mam takiego znajomego który się tym zajmuje...

Może ktoś na forum zna kogoś kto się tym zajmuje profesjonalnie w Twoich okolicach... - Powodzenia :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie ja osobiście miałem ostatnio przejścia w swojej "beatce" i z tego co wiem mogę Wam podpowiedzieć tyle... Po pierwsze zależy jaki macie sprzęt zamontowany z przodu samochodu (czyli radio ze wzmacniaczem i czytnikiem płyt) w moim przypadku jest to Harmon i grało to super pomimo tego ze nie mam logic7. Grało do czasu gdy sie nie usmażyły koncówki mocy czyli scalaki na stopniu wyjściowym w tym urządzeniu. Po zdemontowaniu i ingerencji okazuje się że końcówka nie jest wymienialna :( całość to jedna wielka zalana czarnym g...wnem struktura układu scalonego. Więc nie pracują mi tylne głośniki czeka mnie wymiana całego urządzenia. A co do Logic7 to mogę powiedzie ze w bagażniku po lewej stronie w części niewidocznej bo znajduje się to w nadkolu czyli trzeba dementować boczek jest moduł. W moim przypadku mały do obsługi głośników basowych zamontowanych pod siedzeniami natomiast przy logic7 jest to potężny moduł około 30cm długości taki klocek metalowy ;)
Opublikowano
U mnie w E60 radio to CLARION (podobno) . Miałem 4 głośniki 10 cm , bez tweeterów i niczego była tragedia. Bez ingerencji w auto ? może ciężko . Ja zapłacilem w krakowie 800 zł za wygłuszenie drzwi , głosniki Hertza 16,5 cm z tweeterami do przodu. wygłuszenie ,dało piękny czysty bass , nawet przy maksymalnym jego ustawieniu w zamkniętym samochodzie nic nie trzeszczy . Słucha się bardzo przyjemnie . Bo radio jest dobre. Brakuje jeszcze tyłu ale będę robił, tyle że tym razem chciałbym już w seryjne miejsce coś wcisnąć , zapewne też Hertza , bo facet który mi to montował , powiedział ze do 1000zł nie znajde lepszego glosnika niż Hertz ( komplet 280 zł 16,5 cm z tweerterami) . Może jeszcze jakiś wzmacniacz , ale to zobaczymy . Bass , najłatwiej uzyskać dobrym głośnikiem i wygłuszeniem , wtedy skrzynka jest niepotrzebna . Wole mieć inny głośnik wkomponowany w drzwi niż audio z fiata uno :) Tutaj Audi wygrywa z Bawarczykami . W najtańszej wersji Audi A3 (radio na kasety Audi horus) grało lepiej niż moja E60 .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak zostalo wspomniane, audio w e65 to porazka biorac pod uwage klase samochodu.

Jezeli chodzi o logic 7 to naturalnie nic nie trzeba zmieniac ale..

Jak ktos mial okazje posluchac tradycyjnego naglosnienia z e65 z subem w bagazniku, a logic 7 to ja wybieram ta pierwsza opcje

mimo wszystko.

Dobrej klasy skrzynia w bagazniku+wzmacniacz czynia cuda. Nic nie zastapi soczystego dobrze wyregulowanego basu z 30cm glosnika.

Nie ma mowy o jakims dudnieniu i wiejskim samorobkom.

Bass z suba swietnie uzupelni fabryczne naglosnienie, kazdy kto wsiadzie do auta to jasno potwierdzi fakt.

Koszt suba + koncowka 1000zl (wiecej nie ma co szalec- nie ma takiej potrzeby) + montaz.

A jak dodamy do tego wymiane w drzwiach jest jeszcze lepiej.

Dokladanie logica 7 za >3k jest nieporozumieniem. Jak juz ktos wspomnial za te pieniadze mozna uzyskac efekt bez porownania.

Mozna tez audio zrobic za 10tys i znacznie wiecej ale to juz dla pasjonatow, dla przecietnego kowalskiego sub+koncowka w zupelnosci zadowola kazdego.