Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z odpaleniem zimą gdy były mrozy około -18 odpalał normalnie, teraz przy mrozach -23 po grzaniu świec 8 razy odpala na 10-20 sec po czym gaśnie, czy to może być pompka paliwa, czy zamarzło paliwo w pompce? dolałem koncentratu i nadal jest to samo. co może być tego przyczyną ??
Opublikowano
Pisałem Ci już o tym pod innym tematem, ale zapomniałem o sprawdzeniu filtra paliwa, który mógł się zapchać po wytrąceniu parafiny z paliwa.
Opublikowano
proponuje dolac do pelnego zbiornika ropy oleju "miksol" 200ml, gdyz ropa jest sucha i powoduje zacieranie pompki paliwa jest lepsza praca silika. :) :) :)
Opublikowano
proponuje dolac do pelnego zbiornika ropy oleju "miksol" 200ml, gdyz ropa jest sucha i powoduje zacieranie pompki paliwa jest lepsza praca silika.

Pozostaje mieć nadzieję że to tylko żart... :duh:

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
proponuje dolac do pelnego zbiornika ropy oleju "miksol" 200ml, gdyz ropa jest sucha i powoduje zacieranie pompki paliwa jest lepsza praca silika. :) :) :)

Ty chyba o TDS-ie pisałeś. Bo na pewno nie o CR. :nienie:

Opublikowano

r

Ty chyba o TDS-ie pisałeś. Bo na pewno nie o CR. :nienie:

Spokojnie kolego,na CR miksol też nie zaszkodzi,chociaż ja również mam obawy,ale mój kolega leje miksol do ropy w 530d na CR i nic złego sie nie dzieje-twierdzi że to dobrze wpływa na pracę turbiny,nie wiem czy ma rację. Co do problemu w temacie , to zamiast oleju wlałbym denaturatu,to przynajmniej rozpuści ewętualną wodę w zbiorniku, i oczywiście wymieniłbym. filtr paliwa.POZDROWIENIA. Bogdan. :cool2:

Opublikowano
...twierdzi że to dobrze wpływa na pracę turbiny...

...wymiękam.

Zapewne po dolaniu mixolu nic się nie stanie, bo co ma się stać. Ale efekt tego zapewniam że będzie żaden. Rozumiem, każdy chce aby auto starczyło na jak najdłużej, tylko że sami praktykując takie mity uśmiercamy nasze cztery kółka.

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.