Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem na tym forum nowy i mam takie pytanko posiadam BMW 318 D E90 mam taki problem wymieniłem układ wspomagania oraz pompę.

To nic nie pomogło wspomagania niema oraz strasznie sie grzeje pompa jest tam wlany olej VTF 220 bardzo bym prosił o pomoc z góry dziekuje.

Edytowane przez pietrek123456
Opublikowano

A to chyba wie jedynie Autor. Do "pąpy" powinien dokupić słownik ortograficzny.

Pozdrawiam,

p.s.

w pierwszej chwili po przeczytaniu postu pomyślałem, że E90 pokryli papą. Nowy model???

Opublikowano

Nasuwa się pytanie, czy w miejscu, w którym dokonywałeś naprawy wymienili Ci pompę na regenerowaną, zregenerowali dotychczasową czy nic nie zrobili z pompą?

Brak wspomagania może wynikać albo z wadliwości pompy albo z utraty oleju albo z niewystarczającego napięcia paska napędzającego pompę. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź chłodnice układu wspomagania. To taka rurka powyginana, może jest przytkana i nie przechodzi przez nią olej. Pompa wtedy nie ma obiegu i może się grzać.
Krzysztof
Opublikowano
Może być jeszcze coś z samą chłodnicą, jakiś zator.
Opublikowano
płyn dochodzi do układu ale nie wychodzi spowrotem do zbiorniczka wyrownawczego gdzies sie blokuje wszystkie przewody nie sa zatkane zostało to sprawdzone pompa jest po regeneracji czy to moze miec jakis wpływ na nie działanie wspomagania?