Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro będę montował głośniki w drzwiach w e46. Jeszcze tego modelu nie rozbierałem :?

Czy ktoś wie na jakie przeszkody mogę ew. natrafić :?:

Jak głośniki zainstalować, bo z tego co słyszałem są tam płytkie 16 tki i brak otworu w drzwiach :?:

Jeśli ktoś montował coś z przodu w e46 proszę o pomocne uwagi :wink:

Dzięx

Pozdrawiam !
Opublikowano

Dzięki :!:

Udało się zamontować 16 tki MOREL'a DOTECH MKII a nie jak tu 13 tki :D bez większych przeróbek, ale roboty z tym było cały dzień. Co za Szkop ten samochód wymyślił :evil: Najlepsze jaja były jak już wszystko było zamontowane i podłączone, włączamy radio, a głośniki ledwo grają 0 basu, co jest :doh: Co się okazało że na kablach orginalnych jest gdzieś zwrotnica od woofera :shock: i najprawdopodobniej jest ona gdzieś z tyłu auta bo z przodu nigdzie nie było widać. Więc położyliśmy nowe kable i wszystko ożyło. Nigdy nie sądziłem że e46 to taki "ciężki" jest samochód :mad2: .

Pozdrawiam !
Opublikowano

Jak wygladala cala instalacja ktora zakladales? Wymieniales radio glosniki i wzmacniacz czy tylko glosniki?

Jezeli chodzi o instalacje audio i wogole cale okablowanie E46 to wiem jaki jest to "pain in the ass" :mad2: . Do tej pory mam rozgrzebane tylna czesc wnetrza samochodu po zakonczonej w 99% instalacji komputera.

Przeciagniecie kabli miedzy centralna konsola a tylnia kanapa jest prawdziwa mordega nie wspominajac o kablach idacych od wylacznika szyberdachu do bagaznika, lub chociazby kablu idacym od gniazda OBDII rowniez do bagaznika. Nawet pozbycie sie anteny telefonu komorkowego i zastapienie jej pletwa rekina jest rowniez cholerenie czasochlonnym wydarzeniem :)

Na dzien dzisiejszy gdyby mi ktos powiedzial "pusc mi kilka kabli we wnetrzu E46" powiedzialbym zeby sie wypchal i sam sobie puscil :mrgreen:

Opublikowano
zmienialiśmy jedynie głośniki w drzwiach i radio, ale czeka mnie również montaż suba z 4/5CH wzmacniaczem i będziemy poprawiać jeszcze chyba drzwi (wytniemy te miseczki pod głośnikami i całość wygłuszymy matą) To tylko niemcy mogli wymyśleć - całe drzwi dziurawe, tylko w miejscach gdzie głośnik zrobione miski z blachy :mad2:
Pozdrawiam !
Opublikowano
zmienialiśmy jedynie głośniki w drzwiach i radio, ale czeka mnie również montaż suba z 4/5CH wzmacniaczem i będziemy poprawiać jeszcze chyba drzwi (wytniemy te miseczki pod głośnikami i całość wygłuszymy matą) To tylko niemcy mogli wymyśleć - całe drzwi dziurawe, tylko w miejscach gdzie głośnik zrobione miski z blachy :mad2:

Zrobili chyba to po to aby nasze samochody byly jeszcze lzejsze niz sa ;-)

Opublikowano
A jestem bardzo ciekaw, gdzie włóżyłeś radio? Koniecznie napisz, bo ja chciałem pod sterownikiem klimy ale..... owszem miejsce jest po schowku na okularki, ale pod spodem jakiś plastik od nawiewu chyba i.... nie dało się. To gdzie?
Opublikowano
A jestem bardzo ciekaw, gdzie włóżyłeś radio? Koniecznie napisz, bo ja chciałem pod sterownikiem klimy ale..... owszem miejsce jest po schowku na okularki, ale pod spodem jakiś plastik od nawiewu chyba i.... nie dało się. To gdzie?

Wloz w miejsce oryginalnego.

Opublikowano

Włożenie w miejsce oryginalnego nie załatwia sprawy. po pierwsze żal mi usuwać oryginalny panel - tworzy zgraną całóść. Po drugie radio tam wsadzone z odpowiednią oczywiścię ramką, staje się strasznie widoczne, a w Polsce zabranie panela do do domu nie chroni cie przed kradzieżą. Jak mieszkałem na brooklynie mogłem sobie nie byle jakie radyjko zostawić na noc, a spaniszy było pełno dookoła i nic! A w Warszawie ?!!

Nie wiesz czy za " okularowym schowkiem" można coś pokombinować?

Opublikowano
niestety, też tam kombinowaliśmy, ale nie ma możliwości. Zostało orginalne zmienione na nowe z dodatkową ramką :wink: Ew. w schowku można zamocować korpus a sam panel zainstalować gdzie indziej, tylko to zabawa dla dobrego elektronika :twisted2:
Pozdrawiam !
Opublikowano
Włożenie w miejsce oryginalnego nie załatwia sprawy. po pierwsze żal mi usuwać oryginalny panel - tworzy zgraną całóść. Po drugie radio tam wsadzone z odpowiednią oczywiścię ramką, staje się strasznie widoczne, a w Polsce zabranie panela do do domu nie chroni cie przed kradzieżą. Jak mieszkałem na brooklynie mogłem sobie nie byle jakie radyjko zostawić na noc, a spaniszy było pełno dookoła i nic! A w Warszawie ?!!

Nie wiesz czy za " okularowym schowkiem" można coś pokombinować?

Wiem ze ktos zamontowal w schowku na okulary radio. Widzialem to gdzies na liscie dyskusyjnej. Poszukam.

Opublikowano

Mozesz zdemontowac przodnia czesc radia i zainstalowac ja w miejscu gdzie masz schowek na okulary. Przylutuj przewody laczace przodnia czesc radia z reszta radia ktora mozesz umiescic np pod siedzeniem, w schowku, bagazniku.

Zerknij na to zdejcie

Nie robilem tego, ale nie wyglada to na zbyt skomplikowana czynnosc.

Opublikowano
a ja widzałem radyjko w schowku po lewej stronie.... co prawda był wogole wykręcony ten schowek ale radio tam było