Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Posiadam opony zimowe 225/60 R15 do których chce kupić felgi stalowe.

Mam takie pytanie. Jaki jest rozstaw śrub ? I czy każda felga będzie pasowała czy trzeba dobierać odpowiednio pod opony ?

Opublikowano

opony chyba za duże do e39 jak się nie mylę

felgi szukaj najlepiej oryginalne do e39 bo jest inna (większa) średnica piasty niż w innych modelach bmw

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg
Opublikowano

Rozstaw śrub to 5x120mm. Piasta na felgę w e39 ma średnicę74,1mm.

Co do felg dla tej konkretnej opony:

7'x15' ET 20

gdzie ET to osadzenie felgi (żeby nie weszła zbyt głęboko w nadkole ani zbyt płytko - im mniejsza cyfra ET tym felga bardziej wypchnięta na zewnątrz). Do szerokości opony 235mm idzie felga z ET 20. Powyżej tej szerokości opony zalecana jest felga z ET 26.

Pzdr.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich !

tez mam problem z tym ET , mam felgi aluminiowe 17 , ale na zimę chce stalowe 15 ,moje bmw to 520d rok produkcji 2000,może ktoś życzliwy doradzi mi co i jak , bo sama to się trochę gubię , Pozdrawiam!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy pomóżcie. Poszukuje jakichś ładnych felg na rozmiar 15" do e39 a nic znaleźć nie mogę. Na allegro jest mało a po sklepach internetowych tylko od 16" mniejszych nie ma.
Opublikowano
Taka felgę posiadam i na nie chciałem zarzucić zimówki a kupić jakieś ładniejsze na letnie :) I żeby nie było problemu później to jak jest z tym ET ? Jaka będzie felga do opony 205/65 R15 ?
Opublikowano
Taka felgę posiadam i na nie chciałem zarzucić zimówki a kupić jakieś ładniejsze na letnie :) I żeby nie było problemu później to jak jest z tym ET ? Jaka będzie felga do opony 205/65 R15 ?

trocza za wąskie lepiej 215 a najlepiej 225

205 lub nawet 195 to super ale do zimówek

jak już chcesz kupuć felgi to kup 16 są i ładne i bardzo komfortowe

Opublikowano
Tak są ładne i komfortowe ale to się wiąże z dodatkowymi kosztami na nowe opony a te mam dopiero drugi sezon wiec trochę nie bardzo zmieniać