Skocz do zawartości

[316i] M43 Wymiana przewodu hamulcowego - pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przecież ten przewód zastępuje się miedzianym który możesz kupić w dowolnej długości w sklepach motoryzacyjnych po co ci allegro
Opublikowano

Ale niech ktos odpowie czy mozna go wymienic bez zdjemowania baku tak jak Kolega napisal wczesniej bo rowniez jestem zainteresowany tym tematem :D

pozdrawiam :)

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

Jak już jesteś przy takiej robocie , to

wymień też nr 8 - razy dwa .

patrz tu :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=67&t=147985

"...

2.

Wyżej podałem Ci uwagę ,iż powinieneś jeszcze zwrócić uwagę/wymienić - coś

takiego jak gumowe przewody hamulcowe .

One nie mają związku ze sprzęgłem /...jedyny związek - to że to też guma ...

czyli się starzeje , czyli pęka... //

I , są one /...przewody gumowe hamulcowe ... przy zaciskach hamulcowych , czyli

zaraz przy kołach . Po to są gumowe , aby koło miało swobodę ruchu .../ w końcu

koło się skręca , i buja góra dół ... /

Tu

masz zbiorniczek płynu hamulcowego / leży na pompie hamulcowej

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=25 ..."

A najlepiej to razy 4 / te przewody hamulcowe : przód , tył .

Kazdy po ok. 35zł/szt.

I masz bezpieczne hamulce .

pozdrowienia

panta rei
Opublikowano

Ślicznie. Teraz przypomnę pytanie i pogrubię czcionkę. CZY DA SIĘ WYMIENIĆ PRZEWODY SZTYWNE Z TYŁU BEZ ZDEJMOWANIA BAKU? oraz nowe pytanie JAKI WYMIAR MAJĄ OWE PRZEWODY? Bo skoro można kupić te przewody z metra to muszę wiedzieć jaki gwint mają mieć końcówki no chyba że to jest jeden standardowy wymiar - proszę o sprostowanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
CZY DA SIĘ WYMIENIĆ PRZEWODY SZTYWNE Z TYŁU BEZ ZDEJMOWANIA BAKU? oraz nowe pytanie JAKI WYMIAR MAJĄ OWE PRZEWODY? Bo skoro można kupić te przewody z metra to muszę wiedzieć jaki gwint mają mieć końcówki no chyba że to jest jeden standardowy wymiar - proszę o sprostowanie.

Pozdrawiam.

Czy da się wymienić to najlepiej samemu sprawdzić wchodząc pod auto . Wymiary przewodów masz podane na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=34_0375&hg=34&fg=17

Opublikowano
Byłem pod samochodem i część przewodu leci nad bakiem i dlatego pytam kogoś kto to robił czy wystarczy odkręcić przewód i go przełożyć czy może jest tam jakieś mocowanie itp. Co do wymiarów dałem d..y bo faktycznie są na realoem. Podziękował.
Opublikowano
Byłem u mechanika który zaglądał pod spód auta i niestety stwierdził że zabawy trochę będzie bo bak trzeba będzie zdjąć. Może mi ktoś powiedzieć czy miał racje czy da się to zrobić inaczej zaoszczędzając czas ?

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

Pozdrów pana mechanika. Jestem po wymianie przewodu. Jak się okazało powodem nie było przegnicie a przetarcie od plastikowej spinki utrzymującej go na miejscu. Nie trzeba nic demontować przy wymianie tego przewodu. Cena za usługę bardzo przyzwoita - 130PLN z przewodem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko jasne :mad2: Pojade do innego mechanika :cool2:

Pozdrawiam można zamknąć

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
Kurcze trochę może namieszałem. Ja dałem wymienić ten przewód numer 4 po stronie kierowcy a on jest krótszy i nie trzeba było absolutnie nic wymontowywać. Pozdrawiam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A jak wymienialiście te przewody rozdzielacz nr 1 był ok nie trzeba było go wymienić i w jakim stanie mieliście przewód idący pod autem od rozdzielacza do pompy?