Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich na forum i od razu mam male pytanko . Jakiś czas temu ktoś na parkingu walnął mi w boczne,tylne drzwi (widać na zdjęciu) http://www.fotosik.pl/okbaz_obrazexk/09f09167621ac93a.html. Pózniej wracając z Nałęczowa wpadłem w niezły pośłizg i delkatnie "poprawilem" wgniecenie ale tylko delikatnie(centrum wgniecenia jest kilka centymetrów na srodku powyzej listwy)prawie nie ma róznicy między tym co jesta jak jest na zdjęciu.Zakręt nie był ostry,taki sam na którym wyłożył sie Kubica,tylko nie było barierki i wyladowałem w rowie niszcząc prawy bok tylnego zderzaka.Czy oplaca mi sie kupić tanie dzrzwi(ok 100 zł) i pomalować czy raczej wyklepać?(sam tego nie chce robic żeby nic nie spie.rzyć)Kupić chcę tez zderzak, który też trzeba będzie pomalowac.Kolor mojego lakieru to luxorbeige metallic.Jaki jest koszt pomalowania zderzaka?Chodzi mi o 2 elementy widoczne-reszte zakryje listwa.Chciałbym równiez dowiedzieć sie ile kosztuje pomalowanie drzwi.Z góry dzięki za odpowiedz.

Lakier z drzwi nie zszedł więc chyba taniej bedzie wystukać ale samemu nie dam rady tego zrobić.

Edytowane przez JKe34
Opublikowano

wgniecenie na fotce jest małe więc spokojnie możesz wyklepać lakier nawet nie pękł więc na luzie a za wyklepanie czegoś takiego powinni cie policzyć z jakieś 40 zł :D

Ps. Aha jeżeli wymienisz element będzie ciężko dobrać lakier i może się różnić odcieniem co moim zdaniem jest gorsze niż te wklepanie...

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano
W sumie racja-bawić sie w wymianę drzwi przy tak lekkim wgnieceniu ale zderzak i tak bede musiał pomalować
Opublikowano
SZukam jeszcze czarnych listewek na zderzaki i drzwi jak i też progowych.Chodzi mi o nowe.Może ktoś zna sklep gdzie sprzedają listwy? :lol:
Opublikowano
A ja załatwiłem sobie komplet chromowanych listw dookoła szyb do swojej E-34... Orientuje się ktoś może, gdzie mogę kupić zatrzaski mocujące te listwy? Na allegro nigdzie nie widzę tego badziewia, zostaje chyba tylko ASO, co? ;D

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Niekoniecznie - ja bym zwyczajnie poświęcił chwilkę i poszukał po sklepach motoryzacyjnych - w okolicy Opola (skąd jestem) jest jeden sklep w którym można te zapinki dostać po kilka-kilkanaście groszy za sztukę, podczas gdy w Bardzo Fachowym Sklepie Tylko Z Częściami Do BMW w samym Opolu też je można dostać, tyle że już nie za grosze, a złotówki... Ładne przebicie :evil:
Opublikowano

Jeśli chodzi o lakierowanie,to większość warsztatów w Warszawie,bierze 250 - 300 zł. za element.

Aby odcień lakieru,za bardzo się nie różnił - technologia lakierowania przewiduje,cieniowanie sąsiedniego elementu.

Opublikowano
ale juz ci ruda zaczyna wpierdzielac drzwi (przod i tyl) i progi, wiec tak czy tak masz elementy do roboty, chyba ze zostawiasz to wszystko w cholere niech gnije dalej i nic z tym nie robisz, wtedy tez nie ma sensu jakakolwiek ingerencja lakiernicza w te drzwi