Skocz do zawartości

OLEJ JAKI 523i prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witasz wszystkich!

Tym razem muszę zapytać o olej poniewąż szkuję się do zmiany.Do tej pory jeździłem na mobil super 10w40 pół syntetyk ale wpieprza mi go strasznie i na 10 tys to z 5 dolałem

Jaki olej proponujecie bo słyszałem ze lepiej wlać syntetyk ale jaki 0 czy 5 i czy 30 czy 40 i jaki polecacie??200 tys przebiegu 523i 97 rok automat

Opublikowano
Jak już Ci wciąga tyle półsyntetyku to mija się z celem wlewanie oleju syntetycznego. Wymień uszczelniacze zaworów i doprowadź samochód do porządku bo teraz to jest padlina. Nie wiem czy nie przegrzałeś silnika, ale chyba na to wskazuje. Ewentualny remont sporo może kosztować.
Opublikowano
  • Autor
jest wszystko cacy:)olej spier...przez separator oleju i muszę to wymienić.To nie jest padlina kolego...a co do remontu to akurat troszkę wiem bo miałem kilka już w życiu i na szczęście nauczyło mnie to dużo i tutaj jeszcze długa droga do remontu.oby:|)
Opublikowano
No to tylko się radować :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To jak wiesz gdzie ginie ci olej to po hu...pytasz jaki zalewac zamiast to naprawic
Opublikowano
  • Autor
To jak wiesz gdzie ginie ci olej to po hu...pytasz jaki zalewac zamiast to naprawic

bo rano jeszcze nie wiedziałem,nerwus hahaha

Opublikowano
a kopci ci mocniej teraz???
Opublikowano
Napraw co trzeba i trzymaj się tego samego oleju - półsyntetyka.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dlaczego polecanie mu półsyntetyk? Te silniki powinny jeździć wyłącznie na syntetyku. Niezależnie od przebiegu.
Opublikowano
  • Autor
a kopci ci mocniej teraz???troche chyba tak ale nie wiem czy poniekąd to nie przez wycięty kat