Skocz do zawartości

320d wymiana tulei poduszki mostu dyfra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak wymieniał ktoś nawet wszystkie 7 ....

musisz ściągnąć dyfer żeby ją zmienić i ławę....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
I tak naprawde to jest najwieksza robota, takze sugeruje zmienic wszystkie bo koszt to ok 50-60zl szt Lemforder.
Opublikowano
  • Autor
wiec ogolnie ciezka sprawa z wymiana tej glupiej gumki
Opublikowano
dosyć ciężka .... bo i tak musisz rozebrać wszystko , a poza tym najlepiej wymienić wszystkie 7 plus tuleje wahaczy bodajże 10 szt.... ja tak wymieniałem i żałuje że nie wymieniłem od razu tylnych amortyzatorów i poduszek od nich bo po wymianie tulei zaczęły stukać ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Jezeli samą tylną tuleję (nr 9) można bez wyciągania dyfra ale trzeba spuścić z niego olej i odkręcić tylną obudowę oraz zdemontować stabilizator
Opublikowano
A jaki koszt naprawy bo mi cos zaczelo wlasnie stuklac w tylnym prawym kole tylko przy przyspieszaniu i jak auto jest na nierownosci to cos puka i jak skrecam w lewo i dodam gaz w podloge tez nie wiem co to moze byc moze ktos cos podpowie??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
łożysko ,co musisz zrobić ściągacz do łożysk 25 zł w makro łożysk 160 zł na allegro taniej koło 60zł ale odrazu 2 musisz .odkręcasz półośke klucz 30 -12 kątny potem ściągasz tarcze dobierasz sie do półośki wyciągasz ją ,wyciągasz z tulei wahacza stare łożysko ściągaczem to samo z piasty ,wkładasz nowe pukają delikatnie młotkiem chyba ze masz prase ale oczywiście zastosuj deske bo rozpieprzyć jest je łatwo... ogólnie robota na 4 godziny