Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

jestem nowym posiadaczem E38 - 3.0 benzyna 94 r.

Uprzedzam, ze za pomoca szukam juz wertowałem posty ale dokladnego info nie znalazłem

Objaw, jest taki ze jak w nocy chwyci mróz -10 stopni, to kierownica chodzi ciezko, nawet po przejechaniu 30 km. W ciagu dnia nawet po postoju 8 godzin, przy mniejszym mrozie -5 stopni wszystko jest ok. Po zakupie przed nastaniem tych obajwów wymieniałem olej/czynnik we wspomaganiu. Pompa pracuje cicho, zadnych odgłosów nie wydaje. Moze olej/czynnik we wspomaganiu jest za gęsty? moze zle dobrany? pomóżcie prosze.

pozdrawiam

marcin

Opublikowano
może to być olej ze skrzynią jest tak samo zimna ciężko chodzi ale skrzynia się rozgrzewa a przekładnia może trochę gorzej a olej wlałeś taki jak trzeba
Opublikowano
u mnie tez czasem jakby ciężej chodzila, pompy raczej nie slychac, moze czasem ale to naprawde cicho i żadko myśle ze to normalka, kierownica chodzi ogólnie ok ale czasem ciężkawo, myślę że można było by wymienić ten olej w wspomaganiu? płyn wspomagania czy olej? co dokladnie sie w bmw e38 wymienia? czy to jest jakis olej do wspomagania specjalny czy poprostu płyn do wspomagania? i jaki dokladniej rady bym poprosił;)
Opublikowano

Ciężko pracująca w mrozie kierownica?

Dwie przyczyny: stary płyn wspomagania (generalnie jak długo nie wymieniany to potrafi nawet zamarznąć) albo jakieś badziewie Tobie wlali. Pamiętaj że parametry muszą być identyczne do orginalnego albo najlepiej orginalny. Wymieniaj szybko bo pompa może paść.

Opublikowano
dokładnie jak napisał kolega wertus , albo niski stan płynu lub płyn stary, najlepiej sprawdzic stan zobaczyc jak wygloda czy nie jest metny wyglada wtedy jak brudny najlepiej wymienic cały puki czas, prawdopodobnie masz płyn atf czyli mobil, ale najlepiej sprawdz co pisze na nakretce od zbiorniczka i taki dolej lub wymien
Opublikowano

Podłączając się pod temat. Zdarzył mi się podobny problem.

Z dnia na dzień, po odpaleniu silnika przestało działać wspomaganie. Po ponownym odpaleniu wszytko wróciło do normy. Chwilowa zawieszka, czy układ się sypie?

Opublikowano
moze i dobry ale najlepiej dolewac czy zmieniac na taki jak byl lany od poczatku ,zreszta pisze na korku zbiorniczka
  • 4 lata później...