Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jakiś czas temu pojawił mi się błąd, który ( ponoć) dawała mata pasażera. Oczywiście napinacze pasów oraz poduszki były nieaktywne, pełno kontrolek czerwonych itd. Oddałem auto do elektromechanika, stwierdził,że pewnie jest mata uszkodzona, zaproponował jakiś emulator, który ominie matę. Ponoć wówczas ona jest nieaktywna a komputer ma sygnał o zajętości pasażera cały czas. Po odbiorze auta oczywiście błędu już nie było. Zdziwił mnie jednak fakt,że gdy pasażer siedzi na fotelu to fotel wyczuwa jego obecność czyli pojawia się kontrolka niezapiętych pasów ( oczywiście jeśli nie zapnie ). Czy faktycznie został założony emulator za 300zł czy mechanik mnie ściemnia? Jakie jest Wasze zdanie? NIe znam się na tym i chcę mieć jakąś wiedze przed wizytą u owego mechanika. Pozdrawiam
Opublikowano
A może po prostu skasował ci błąd i tyle.U mnie też pojawia się co parę miesięcy ten błąd - kasuje i jeżdżę dalej.
Opublikowano
Zapłaciłeś 300 zł za założenie emulatora? Troche bez sensu, tyle to prawie kosztuje nowa mata, a wymiana u tapicera samochodowego 50 zł. Przynajmniej ja tyle zapłaciłem. Pomijając fakt, że nie potrzeba żadnego emulatora aby deaktywować ta mate.
Opublikowano
Nieźle dałeś się naciągnąć. Chyba lepiej było trzeba kupić mate.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Chyba jednak cudotwórca skasował błąd ponieważ wczoraj ponownie wyskoczył błąd resistrant control failure:( W poniedziałek go odwiedzę i zobaczę co powie. Ile kosztuje nowa mata? Pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...