Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich zagazowanych użytkowników BMW :) Mam może trochę banalne pytanie, jednak proszę o info. Mam BMW 318i `92 i chcę je zagazować. Czy po zamontowaniu instalacji gazowej wskazówka ekonomizera będzie wskazywać zużycie gazu w danym momencie tak jak było to do tej pory na benzynie? Czy może zostanie to zupełnie odłączone i będzie działać tylko i wyłącznie na benzynie? :( Pozdrawiam
Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
bedzie dzialalo jak dawniej - tyle ze do spalania pokazywanego przez wskazowke bedziesz musial sobie doliczyc te 20% wiecej.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Powiem szczerze że po obserwacji wskazówki zauważyłem że ona już pokazuje te 20% więcej.

Jadąc powiedzmy 60 km/h na benzynie, pokazuje troche mnie mniej niż jadąc 60 km/h na gazie.

Opublikowano
Powiem szczerze że po obserwacji wskazówki zauważyłem że ona już pokazuje te 20% więcej.

Jadąc powiedzmy 60 km/h na benzynie, pokazuje troche mnie mniej niż jadąc 60 km/h na gazie.

no dokładnie

jedź sobie na gazie po prostej ze stałą prędkością i przełącz na benzynę >>--> wskazówka minimalnie opadnie :8)

e61 530dA >> spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jedź sobie na gazie po prostej ze stałą prędkością i przełącz na benzynę >>--> wskazówka minimalnie opadnie :8)

Nie powinna... jeżeli tak jest, to znaczy, że LPG jest za ubogo zestrojony.

Ogólnie, jeżeli błąd zestrojenia mieści się w granicach regulacji sterownika benzynowego, to ten wspomniany sobie to nadrobi, jednak z takich sytuacji właśnie wynikają potem kasłania, kichania i duszenia się silnika przy przełączaniu lub odpalaniu silnika na benzynie po jeździe na gazie.

Kai
Opublikowano
U mnie tez pokazuje troszke wiecej niz na benzynie. Na szczescie nie ma zadnych "kichniec" :mrgreen: a gaz zwykly :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg