Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 320 D E-46 z 2003 r. Padł mi akumulator i przy wyjmowaniu zauważyłem, że przy mocowaniu czerwonych kabli (plusa) jest z boku żółta wtyczka, od której odchodzi czarny dwużyłowy kabel, który u mnie jest urwany (nie wiem od kiedy). Ktoś wie, od czego jest ten kabel? Szukałem w RealOEM ale nie wiem co zasila ten przewód.
Opublikowano
a ładunek pirotechniczy na kablu plusowym jest??

Pytałem poważnie! Nie rób sobie jaj kolego jak wiesz do czego był ten kabel to podpowiedz bo jest urwany a pocoś był podłaczony pod plusa.

Opublikowano
Kolega traktuje cię całkowicie poważnie. Przy kablu plusowym niedaleko akumulatora jest ładunek pirotechniczny który podczas wypadku odcina akumulator od auta. Skoro jakiś kabel jest odcięty to może oznaczać, że ładunek jest niesprawny i nie wystrzeli lub ktoś już kombinował przy tym co może oznaczać, że auto jest powypadkowe.
Opublikowano
a ładunek pirotechniczy na kablu plusowym jest??

Pytałem poważnie! Nie rób sobie jaj kolego jak wiesz do czego był ten kabel to podpowiedz bo jest urwany a pocoś był podłaczony pod plusa.

:shock: hehe

Opublikowano
kolgo zobacz poniższy link i powiedz, czego brakuje u Ciebie

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=61_1108&hg=61&fg=30

Wiesz co patrzyłem na to i wychodziłoby, że nr 3 brakuje ale to raczej nie możliwe. Wiesz podłączenie plusa – po prostu dwa czerwone połączone są razem i jeden idzie na rozruch a drugi do plusa tego pod maską (zapalanie awaryjna) mniemam. Natomiast u mnie z boku jest normalna wtyczka (żółta) i kabel czarny (ten urwany) Auto pali i nic mu się nie dzieje ale po cos był więc trochę się zdziwiłem jak koledzy wspomnieli o ładunku pirotechnicznym (nie słyszałem o tym) Jutro dołączę fotkę tego ustrojstwa to rozjaśni temat.