Skocz do zawartości

3XX - kombi - na co uwazac przy zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co do karoserji to spawdz tylną klape na podszybiu czy pojawiaja sie bąbelki i przednie błotniki spawdz od srodka czy nie sa rude
Opublikowano
Sprawdź czy działa ogrzewanie tylnej szyby (w touringu często ścieżki przecierają się). Ogólnie posprawdzaj elektrykę, czy tylna szyba w klapie się otwiera, czy wycieraczka tylna ze spryskiwaczem działa (często zaciera się). Warto pootwierać boczki w bagażniku i zobaczyć czy np awaryjne otwieranie wlewu działa (u mnie jest urwane). Jak kolega wcześniej napisał często pojawiają się bąble rdzy na klapie w okolicach znaczku bmw.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W mocnych e46 przed liftem (np. 328i, 330i) podobno lubi wyrywac sie tylny wózek. Warto to tez sprawdzic.

W słabszych wersjach ponoc ten problem nie wystepuje.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie tyle przed liftem, co na początku produkcji. W 99' poprawiano mocowanie. Lubiło się rwać też np. w 320d, które zawrotną mocą nie grzeszy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aha, dzieki nie wiedziałem tego.

A wiesz moze od jakiego miesiaca to poprawili?

Moje pytanie stąd, ze auto mam z sierpnia '99 roku. Puki co (odpukac) ten problem nie wystąpil. Ale dobrze wiedziec czy moze cos takiego wyskoczyc.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akcji serwisowej nie było jako takiej. Po prostu klienci zgłaszali usterkę i była ona usuwana w ramach tych zgłoszeń. Samo mocowanie poprawiono na sam koniec 99' wg mojej wiedzy.
Opublikowano

potwierdzam jako uzytkownik kombi , abys sprawdzil dzialanie tylnej szybki,wycieraczki i spryskiwacza, no i ogrzewanie.

reszta problemow to standard.

Opublikowano
Witam

Uzytkuje e34 w kombiaku 520i benzyna. W wakcaje bede zmienial samochod na e 46 kombi - silnik narazie nie rozwazanuy - chodzi mi o to co nie powinno sie dziac z karoserja/ zawieszeniem e46 - co moze niepokoic - macie jakies przemyslenia ?

Pozdro

Dorzuce swoje 3 grosze:

1. Pojawiająca się rdza przedniej maski pod znaczkiem

2. To samo tylnie nadkola, nawet w bezwypadkowych egzemplarzach

3. Często tylnie sprężyny są mocno wysłużone, zobaczysz po prostu że tył siedzi

4. Często nie działająca elektryka tylniej szyby: ogrzewanie oraz otwieranie szyby. Najczęstsza przyczyna: przetarte przewody przy łączeniu klapy

5. Dokładnie sprawdź elektronikę, szczególnie centralny zamek oraz otwieranie/zamykanie szyb.