Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam w swoim samochodzie BMW navi Professional z ekranem 16:9, chciałbym mieć możliwość oglądania filmów na wyświetlaczu fabrycznym. Wyczytałem że potrzeba dokupić tuner tv i odtwarzacz dvd, żeby była taka możliwość. Czy ktoś już coś takiego robił i mógłby napisać co i jak :?:

Proszę o nie pisanie komentarzy typu: po co Ci filmy w aucie, kup przenośne dvd itp. :evil:

Opublikowano (edytowane)

u mnie w CIC (nawi z dyskiem) wkładam płytę i leci, nie mam tunera TV a DVD oglądam tak jak w tradycyjnym odtwarzaczu...

może to kwestia oprogramowania systemu?

Edytowane przez AO

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano (edytowane)

najpierw sorrki za pomyłkę, poprawiłem post wyżej, moja navi to CIC czyli z dyskiem twardym,

najprościej:

- kontroler pomiędzy fotelami jest z 6 przyciskami a nie tylko sama gała,

- w konsoli środkowej masz 8 przycisków, którym można przypisać wybrane funkcje...

Edytowane przez AO

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Navi cic ma jak juz wspomniano inny idrive.

Kazdy cic ma zlacze usb (do wgrywania np mp3 ale tez do robienia update'ow - co ciekawe w bmw mozna przegrywac pliki mp3 a w innych markach np w Toyocie tylko pliki audio, ktore sa zamieniane na mp3, jezeli sie myle to mnie poprawcie :?: )

No i chyba latwo ja rozpoznac po tzw serwerze muzycznym - czesc hdd ma miejsce na pliki muzyczne

W starych navi prof (nawet tych z 8 przyciskami) nie ma mozliwosci odtwarzania plikow/plyt video, ale mozna na dvd nagrac 2000 plikow mp3:)...nie wiem czy do tylu bedzie dostep :norty:

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Zeby byla jasnosc to to zlacze USB znajduje sie w schowku.

Z audio wchodza tez Mac'owe *.m4a

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano
u mnie w CIC (nawi z dyskiem) wkładam płytę i leci, nie mam tunera TV a DVD oglądam tak jak w tradycyjnym odtwarzaczu...

Czyli co w CIC nie jest potrzebny tuner tv do oglądania dvd?jak to jest możliwe? też mam usb w schowku ale nawet nie sprawdzałem, może da radę odtworzyć jakiś filmik chociaż w to wątpię!

Opublikowano

Czyli co w CIC nie jest potrzebny tuner tv do oglądania dvd?jak to jest możliwe? też mam usb w schowku ale nawet nie sprawdzałem, może da radę odtworzyć jakiś filmik chociaż w to wątpię!

Opublikowano (edytowane)

Tuner TV nie ma nic wspolnego z dekoderem DVD.

edit: W CIC dla jasnosci... :8)

Edytowane przez obara

pozdrawiam

obara

Opublikowano

W CCC Professional czyli takiej jak Ty masz musisz dokupić tuner TV aby cokolwiek oglądać. W Navi CIC wkładasz DVD i leci bez tunera - tak też mam w E92. No i jakość HD :norty: ... Fajny bajer a ile się z tego korzysta to inna bajka, ja moża dwa razy włączyłem żeby komuś pokazać... Co innego zgrywanie muzyki na twardy dysk :cool2: super sprawa, szczególnie że można też wsadzić mu płytę CD i dać żeby zgrał i też zgra :D

CIC ( czyli ta z dyskiem twardym dla jasności ) idzie dopiero od końca 2008 roku.

AO osiem przycisków nie jest wyznacznikiem nawigacji CIC, nawigację CCC po 2007 roku ( od połowy ) też już miały osiem przycisków funkcyjnych działających na identycznych zasadach jak w CIC-u, dodatkową różnicą CCC tych po 2007 roku było to że są już sterowane i komunikowane z autem po CAN-ie - czyli szybciej, jeszcze nie światłowód jak w CICu ale już krok do przodu. :D

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
a czy jest możliwa wymiana samej jednostki ccc na cic czy wyświetlacz i kontroler też trzeba wymienić?Szkoda, że w ccc się nie da odtwarzać dvd bo to fajny bajer!
Opublikowano

Można dołożyć tuner TV i odtwarzacz DVD wtedy w CCC też masz DVD.

Nie można zmienić samej jednostki CCC na CIC, trzeba jeszcze zmienić monitor i wiązkę. Kontroler iDrive ewentualnie może zostać. Do tego jeszcze kodowanie.

Do sprzedania:

Opublikowano
a czy jest możliwa wymiana samej jednostki ccc na cic czy wyświetlacz i kontroler też trzeba wymienić?Szkoda, że w ccc się nie da odtwarzać dvd bo to fajny bajer!

Taki fajny bajer, ze od pol roku nie sprawdzilem jeszcze jak to dziala. :D

Dziala do 3km/h a w niektorych krajach przy wrzuconym P w automacie lub zaciagnietym recznym.

W trasie nikomu filmu nie puscisz.

pozdrawiam

obara

Opublikowano
Można to ewentualnie odblokować, ale nie sądzę aby się z tego często korzystało... Fajną rzeczą są multimedia w tylnych zagłówkach dostępne w nowych seriach FXX.

Do sprzedania:

Opublikowano

dzięki KoKoS za kontrolę :cool2: moich wypowiedzi, cały czas nie czuję się pewnie w tym temacie :mrgreen: , co do blokady to ja za 50zł podjechałem do sprzedawcy z alledrogo i blokady nie ma, jak jadę z dzieciakiem to on ogląda cały czas (jak był wczesniej grzeczny :mrgreen: ), czuje się (dzieciak) wtedy bardziej dorosły :mrgreen: :mrgreen: niż jak leci ten sam film w przenośnym odtwarzaczu na tylnym zagłówku...

wykorzystuję też to na dłuższych trasach do puszczania teledysków z muzyką dla pasażerów...

było:

Opublikowano
A jak z gwarancja bo moze to nieglupia opcja?

pozdrawiam

obara

Opublikowano
ja ori gwarancji nie mam, BMW AG zabrało za chip, mam gwarancję ubezpieczyciela (zwarca mi kasę, za wszystkie naprawy) a jemu jest wszytsko jedno czy auto ma chip, inny soft czy nie oryginalne dywaniki...pozdr.

było:

• 5 lat później...
  • 8 miesięcy temu...