Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. chciałem się dowiedzieć czym się różnią oznaczenia na pompie vacum. Są am takie duże litery np (A, B, D) czym to się rożni???

Potrzebuje taką pompę do bmw e39 525d 2001r i wszystkie jakie znalazłem są albo A lub D a ja potrzebuje B. Wszystko zasadniczo się zgadza, wygląd zewnętrzny i mocowania tylko czy nie ma innych parametrów??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na 100% nie powiem,ale jeżeli mocowanie pasuje to powinno byc Ok.Ja u siebie w TDS mam pompe vacum z 3.0d i jest wszystko w porządku,żadnej różnicy nie ma.Miałem wyrobione to sprzęgiełko które wchodzi na wałek rozrządu,a znalezienie używanej od TDS nadającej się do użytku było niemożliwe,wszystkie były powycinane jak moja więc kupiłem w stanie idealnym od 3.0 d pasowała i sprawuje się bardzo dobrze.Co do oznaczen to na starej mam wybite takie symbole BMW 2-246-126,961/10885,221057 na zamontowanej nie wiem.Była też pompa od nowszego modelu jakiego nie wiem to sprzedawca powiedział ,że ta to nie bo wytwarza inne ciśnienie i nawet wizualnie była inna.
ec2Wze6.jpg