Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki mały problem bo kupiłem w piątek bmw serii 5 e34 2.0 na gazie. I mianowicie mam tak że jak włączę gaz to strasznie faluje na obrotach i nie ma mocy. Daje but do podłogi to on powoli powoli się zbiera i kręci max 3 tysiące obrotów i więcej nie chce. Wiecie może jaka przyczyna? Na razie jeżdżę na benzynie bo nie wiem co i jak. Z góry wielkie dzięki :D
Opublikowano

Pewnie instalacja ze śrubami, 2 albo 3 generacja. Skoro nie jedzie to pewnie gaz do ustawienia. Jak wciśniesz w podłogę to samochód tak jakby nie dostawał paliwa? Dziwnie pracuje tak jakby zamiast się rozkręcać odbierało mu moc?

Miałem to w e36 jak mi znajomek gaz ustawiać zaczął :norty: Dla ogarniętego w temacie gazu człowieka ustawienie tak na oko to kwestia 10 minut, ja jak wyregulowałem sobie sam to chodziła jak ta lala.

Jeśli nie bardzo masz pojęcie to podjedź do gazownika i ustaw gaz bo masz coś nie tak z mieszanką, a taki stan rzeczy może być powodem spalania stukowego czy nawet wypalenia zaworów i gniazd zaworowych,a jak wiadomo remont głowicy to droga zabawa :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam