Skocz do zawartości

Odpowietrzanie ukladu paliwowego TDS???

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
mozecie mi powiedzieć jakie są koszty częsci przy wymianie rozrzadu ??? łancuszek wiem ze kosztuje 180 zł oryginalny w inter carsie teraz tak ile ich idzie i co jeszcze trzeba wymienic ? :) licze koszty hehe

Tu masz części:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG81&mospid=47396&btnr=11_1454&hg=11&fg=25

wymienia się 3 koła, 2 łańcuchy, 2 łyżwy i napinacz. Koszty spore.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Koszty nie są małe ale naprawdę warto. Też miałem problemy z odpałka na ciepło i to straszliwe. Każdy "specjalista" mówił co innego aż stanęło na tym że pompa do wymiany. Więc po odchudzeniu portfela o ok 2500 PLN :( stałem sie posiadaczem sprawnej pompy z małym przebiegiem. Nadszedł dzień wymiany i podczas wyciągania pompy mechanikowi przeskoczył łańcuch rozrządu i całe szczęście że tak się stało bo po rozebraniu rozrządu okazało się że jest tak luźny że szok :jawdrop:

W efekcie skończyło się na wymianie kompletnego rozrządu i chodzi jak zegareczek :dance: A jak by ktoś potrzebował pompy to mam do sprzedania 99/00r. Leży juz 2 lata u mnie a może komuś by się przydała.

Opublikowano
Cześć po latach .Krzysiek nie ma potrzeby wymieniać trzech kół przy wymiane rozrządu,trzeba tylko /jeśli chodzi o koła/wymienić kółko na wale bo to ono przenosi największe obciążenia i najbardziej się zużywa,co do reszty jak pisałeś. Jeśl chodzi o żywotność rozrządów ''paskowych''to jest to od 40 tys do 120 tys lub 5-7 lat , a jeśli chodzi o łańcuchy to nie spotkałem się z danymi na ten temat.Sam o wymianie u siebie w ogóle nie myślę choć mam 278tys na liczniku lecz o czipie :doh:

Syrena z sercem od rekina!

http://img264.imageshack.us/img264/227/resize1yf.jpg

Duże Zdjęcie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam - więc jeszcze jesteś na forum - myślałem że już tu nie zaglądasz - powiedz mi jeszcze co to może być - może rozrząd ma na to wpływ - czasem auto jedzie na dotyk a czasem ma lekkiego zamuła (pompa wtr. nowa, utawione wszystko jak trzeba). Objaw jest taki że jak ma zamuła to lekko drży silnik. Czy to rozrząd - kąt wtr. lekko sie rozbiega.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zamuła ma tak do 2,5 tyś, wyżej idzie raczej dobrze (automat zredukuje bieg i idzie - nie czuc tak żeby szedł słabo) z tym że czasm na tym samym baku idzie na dotyk a czasem nie. Dziwne jest że jak pojawia sie zamuł to drży wtedy lekko silnik na wolnych.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska