Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Użytkowników

Mam problem z moją Bumką. Otóż dzisiaj rano odpaliłem samochód i chcąc ruszyć nie mogłem wrzucić żadnego biegu. Z tego co się dowiedziałem może to być wina sprzęgła ale chce się upewnić. Pedał sprzęgła wpada do końca i nie czuję żadnego oporu. Sprawdziłem stan płynu hamulcowego no i jest go mało chociaż hamulce działają bardzo dobrze. Wczoraj jak stawiałem auto na parkingu było wszystko ok. W nocy trochę przymroziło i już sprzęgła nie było. Czy jak uzupełnię stan płynu i odpowietrzę układ to sprzęgło będzie działać czy muszę coś wymieniać?? Wycieków zarówno na pompie, pedale i wysprzęgliku nie ma. Proszę o szybką odpowiedź ponieważ muszę mieć auto do godziny 17 sprawne bo nie mam czym do pracy dojechać.

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie wykręciłem wysprzęglik i co się okazało zaczyna puszczać ale jeszcze nie za bardzo. Moje pytanie brzmi czy opłaca się wymieniać gumki czy kupić nowy wysprzęglik?? Chodzi mi o to czy wymiana gumek jest w miarę żywotnia.
Opublikowano

Owszem,wymiana gumek,będzie żywotna,ale pod warunkiem że wysprzęglik,w środku,nie ma wżerów (tzw.raka).

Jeśli są wżery,to wymiana gumek,może nie pomóc wcale,lub tylko na krótko.