Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam taki problem ze skrzypi mi pedal sprzegla podczas puszczania, nasmarowalwm juz wszystko co bylo mozliwe tj. ten maly amortyzatorek, sprezyne, wszystkie sworznie, wszystko jest dobrze przez pare minut ale po kilku wcisnieciach pedalu znowu zaczyna skrzypic tak ze az ciarki po plecach przechodza. co robic? moze trzeba ten amortyzatorek wymienic na nowy? mial ktos taki przypadek?
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
Szukajcie a znajdziecie :search:

:mrgreen:

Tutaj poczytaj masz link viewtopic.php?f=72&t=139621

niestety, u mnie wyraznie jest to w srodku auta przy pedale sprzegla, jak posmaruje wazelinka to przez pare wcisniec jest ok, nie wiem tylko czy to nie jest skrzypienie w srodku tego malego amortyzatorka, czy jest tam sens zagladac czy warto kupic drugi

Opublikowano
Zamiast wazelinki częściej stosuje biały smar w sprayu, jest on typowo do elementów dużo pracujących ze sobą. Może pomoże.
Opublikowano
Zamiast wazelinki częściej stosuje biały smar w sprayu, jest on typowo do elementów dużo pracujących ze sobą. Może pomoże.

pomoglo, spryskalem jeszcze raz wszystko smarem o podwyzszonej przyczepnosci i jak na razie cisza, dzieki

• 4 lata później...
Opublikowano

a mi piszczy pod autem jak wciskam sprzęgło :D Dźwięk na filmie głośny, ale w rzeczywistości jest dosyć cichy. Czy to dźwięk wycisku na spręzynach słoneczka?