Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki problem a mianowicie zmieniłem klocki z tyłu i nie moge skasowac inspekcji...gdy próbuje kasowac w tym menu to wyskakuje mi -250000km.czy ktoś wie o co chodzi? :D

Opublikowano
Z tego co sie orientuję klocków nie idzie wykasować, niby jest taka opcja, ale nie zadziała. Tylko podłączenie do komputera.
Opublikowano
kolego miałem podobnie jak wymieniałem tarcze i klocki przód pojechałem na komputer, ale po wymianie tarcz tylnych i klocków już skasowałem bez problemu z menu auta, więc sądzę że jest to kwestia cierpliwości, choć znawcą nie jestem a komputer i tak mi znajomy robi za darmo.
Opublikowano
Nie ma potrzeby jechać na kompa. Podstawą jest wymiana czujnika, nawet jak wydaje Ci się że jest dobry. Jeśli wymieniłeś klocki, bez wymiany czujnika, to zawsze wyskoczy informacja -25000 lub -50000. Wmontuj nowy czujnik. Kasuj błędne wskazanie z licznika do skutku. Po wyskoku na minus nie uda się za pierwszym razem wykasować błędu. 3-4 kasowania i masz info 50000km
Opublikowano
Wymiana czujnika na pewno pomoże. Ale jak chcesz to nie musisz tego robić i zaoszczędzić jakieś tam grosze ale zawsze to coś :). A mianowicie wyciągnij tylny czujnik (bo przedni lepiej wymienić z uwagi na dużą temperaturę, która może stopić cynę) zeskrob wszystkie brudy, najlepiej wytraw kalafonią i zalutuj tak żeby przechodził sygnał (możesz sprawdzić baterią i żaróweczką od roweru czy przechodzi), włóż na miejsce i wszystko będzie grało. No i masz zaoszczędzone 50zł ;p będziesz mógł kupić kobiecie waciki :wink: hehe, no może coś więcej :wink: ;). Pozdrawiam.