Skocz do zawartości

Jak zdjac przednie listwy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie jak zdjac te listwy ktore sa na desce rozdzielczej ?? chodzi mi o te drewniane w e32 na drzwiach wszystkie zeszly przednia prawa miala 2wpinki i jednasrube odsrodka jakos sie udalo ale jak sciagnac te przy kierownicy ?? bo napewno maja jakies sruby bo nie schodza na szarpniecie .. pomozcie ,,, :mad2: bo juz nie wiem jak :mad2: :duh: :jawdrop:
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

listwa nad schowkiem z prawej strony jest na 1 śrubke , musisz dostac sie do niej od spodu , przez schowek

podobnie jest z krótkimi listewkami obok kierownicy -kazda na 1 śrubce, musisz sie do nich dostac wyjmujac zegary

Opublikowano
okejo a jak wyjac zegary bo sa u gory takie malutkie srubki a co wyjac jeszce zeby je wyjac ?? i dostac sie do tych srob ??
Opublikowano
wlasnie juz tak rpbowalem i nie moglem tego odkrecic tak ciezko jest sie tam dostac nawet nie ma jak klucza wsadzic a co dopiero myslec zeby to pozniej dokrecic :))
Opublikowano
dziwne - bo jakis miesia temu sciagałem te listwy - i wcale do tego nie wyciagałem zegarów !!! tylko własnie od dołu odkreciłem..... co do wyciagania zegarow - jesli nie masz regulacji kierownicy to zeby je wyjac to musisz odkrecic kierownice ....... a jesli masz to mam sposob na wyjmowanie bez sciagania zegarow :cool2:
Opublikowano
mam reguowana kierownice ... musze je jakos zdjac bo juz zaczelm je regenerowac i w sumie zostaly mi jeszce te 2 pod kierownica do zrobiemnia :jawdrop:
Opublikowano

wiec tak - wysuwasz kierownic max w strone kierowcy - ustawiona oczywiscie tak jak do jazdy na wprost , rozkrecasz 2 plastiki maskujace kolumne kierownicza. potem wymatowujesz dzwigienke kierunkowskazow - jest wpieta na 2 zatrzaskach . odkrecasz zegary - 2 srobki u gory - wyciagasz zegary do przodu - tak jakbys je ciagnal w strone kierowcy -czesc ggorna ( to wydłużoną ) wkładasz w górny otwor kierownicy , potem wypinasz wtyczki od zegarow i przekrecasz kierownice - w ktorej znajduja sie zegary -w lewo .

strasznie długi opis ale wykonac prosto :cool2:

sam opatentowałem ten pomysł bo na wszystkich stronach pisza ze trzeba do tego sciagac kierownice - a ja mam z poduszka i stwierdziłem ze musi byc inny sposob - i jest :mrgreen:

sposob powyzszy jest objety prawami patentowymi - rozprzestrzenianie bez zgody pisemnej własciciela grozi blokada WC przez andrzja lepera oraz kołko rozancowe ojca rydzyka :hand: :norty: