Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to podłączeniu INPa mam taki błąd

Ecu: ascd5d

Jobstatus: okay

Variant: ASC5D

31 wheel sensor rear right

Error frequency: 255

Vehicle speed 2,75km/h

Asc passive

Abs-control passive

Stop light switch off

Asc-control passive

Rozumiem że czujnik prawego tylnego koła ale nie świeci mi się wogóle bład abs ani asc na wyswietlaczu (bezpieczniki są dobre)

Ecu: ascd5d

Jobstatus: okay

Variant: ASC5D

31 wheel sensor rear right

Error frequency: 255

Vehicle speed 2,75km/h

Asc passive

Abs-control passive

Stop light switch off

Asc-control passive

co to może być?

Opublikowano

tzn ze czujnik sie konczy jeszcze dziala ale juz sie pojawiaja błedy w odczytach jak ci padnie ten czujnik to ci licznik przestanie dzialac

radzilbnym sie wstrzymac z wymianą.dopoki nie padnie moze za tydzien moze za rok lub 5

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
tzn ze czujnik sie konczy jeszcze dziala ale juz sie pojawiaja błedy w odczytach jak ci padnie ten czujnik to ci licznik przestanie dzialac

radzilbnym sie wstrzymac z wymianą.dopoki nie padnie moze za tydzien moze za rok lub 5

a czemu na wyświetlaczu się nic nie swieci informującego że nie działa abs (nie działa ani abs ani asc - asc nawet włącznikiem próbuje włączyć ale nie zaswieca się)

jak robie test kontrolek na wyswietlaczu to pali sie wszystko oprócz abs, asc, okładziny i poziom płynu chłodniczego

mołziwe że ktoś to wyłączył?

pozatym przed chwila aktywowałem INPA pompe abs i się włączyła i wyłączyła ale teraz nie mogę zapalić samochodu tylko wyświetlacz mi przygasa i klikanie słyszę

co to???? POMOCY!

Opublikowano

akumulator podładowany. bryka odpaliła ( a już myślełem że coś nakmniłem przez INPA)

na tescie dalej sie nie swieci ani Abs ani ASC ani poziom płynu. Abs i Asc też nie działa. bezpieczniki sprawdzałem jeszcze raz i wszystkie są ok.

czemu może nie działać ani na tescie (nie swieca sie te kontrolki) ani na żywo? możliwe że ktoś wyłączył to przez kompa czy jak? bo nie rozumiem

Opublikowano
akumulator podładowany. bryka odpaliła ( a już myślełem że coś nakmniłem przez INPA)

na tescie dalej sie nie swieci ani Abs ani ASC ani poziom płynu. Abs i Asc też nie działa. bezpieczniki sprawdzałem jeszcze raz i wszystkie są ok.

czemu może nie działać ani na tescie (nie swieca sie te kontrolki) ani na żywo? możliwe że ktoś wyłączył to przez kompa czy jak? bo nie rozumiem

Jeżeli nie działa od początku, jak masz auto i kontrolki się nie świecą to ktoś je pewnie zaślepił ;)

Opublikowano

Jeżeli nie działa od początku, jak masz auto i kontrolki się nie świecą to ktoś je pewnie zaślepił ;)

kupiłe go tydzień temu i od początku nie świeci i nie działa a skoro już mam to chcę by działało tylko nie wiem jak to zrobic. mam INPA i kabelek OBD2/OBD z usb tylko nie wiem jak to rozkminic by działało lub chociaż by się świeciły że nie działa :?:

Opublikowano
Bylo juz cos kiedys na forum o zaslepionych kontrolkach i wyjetym czujniku abs.Ja bym sprawdzil na desce.Rozni magicy szykuja autka na sprzedaz.
Opublikowano

kupiłe go tydzień temu i od początku nie świeci i nie działa a skoro już mam to chcę by działało tylko nie wiem jak to zrobic. mam INPA i kabelek OBD2/OBD z usb tylko nie wiem jak to rozkminic by działało lub chociaż by się świeciły że nie działa :?:

To wyciągaj zegar i sprawdź. Jak wyciągniesz zegar to ściągasz przednią szybkę i będziesz widział. Jak zaślepione to wyciągnij te śmieci i później doprowadź do usunięcia błędów, tzn. usuń usterki.

Opublikowano

To lewy tył odpowiada za prędkościomierz ;)