Skocz do zawartości

320Cd Coupe - Zamykanie szyb z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o pomoc - Po zamknięciu centralnego zamka i przytrzymaniu logo na kluczyku następuje domykanie szyb. Problem polega na tym, że domykają się tylko przednie szyby a tylne uchylane (coupe) pozostają otwarte. Czy się da i co trzeba zmienić aby z kluczyka następowało zamknięcie wszystkich szyb.

Z góry wielkie thanx za jakiekolwiek sugestie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem i to samo pytanie.

Zastanawia mnie czy za takie rzeczy odpowiedzialny jest moduł komfortu bo wiem że mam uszkodzony.

Opublikowano
Tylne szyby w coupe się nie zamykają ponieważ nie ma w nich czujnika przycięcia palca jak ma to miejsce w przednich szybach. Tak ma być i nie dotyczy to tylko was ale wszystkich posiadaczy coupe.
Opublikowano
moim zdaniem lipa... to już bym wolał żeby z pilota też się nie otwierały, bo otwieram z pilota, a żeby zamkną muszę i tak do środka wejść wsadzić kluczyk w stacyjkę i je domykać. ech
Opublikowano

To fakt, nie jest to zbyt funkcjonalne i rzeczywiście lepiej byłoby gdyby się nie otwierały te tylne. Podejrzewam, że gdyby komuś bardzo zależało to jakiś elektryk by sobie z tym poradził aby zrobić tak żeby się zamykały.

Był tu kiedyś nawet użytkownik, który oddał swoje auto do jakiegoś serwisu gdzie przerobili mu to w ten sposób, że nie musiał trzymać przycisku aż do zamknięcia się szyb tylko zamykały się one samoczynnie po jednym naciśnięciu.

Opublikowano
Nie zależy mi na tym aż tak, żeby oddawać auto do serwisu. Ale jakby był domowy sposób na to to bym sobie wyłączył tylnie szyby z tej funkcjonalności. :)