Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy Wyskakuje mi taki błąd na komputerze "OELDRUCK MOTOR - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik ". Co to może być i co zrobić proszę o szybką pomoć
Opublikowano
Albo za malo oleju, (chociaz wtedy powinien sie wyswietlac 'OELSTANDT', z tego, co pamietam), mogla tez zdechnac pompa oleju lub brak cisnienia na panewkach - ale moze byc to tez po prostu padniety czujnik cisnienia oleju.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

A może zaktualizuj profil bo nikt nie jest wróżką i nie wie jaki masz silnik.Ja stawiam na obudowę filtra oleju.Bardzo częsty przypadek.

U mnie też było to samo.Po wymianie tej że obudowy ciśnienie gaśnie jak kręcę rozrusznikiem.O mały włos nie sprzedałem o to samochodu...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Jak masz M60 to mogła się pompa oleju odkręcić. Ja swój motor uratowałem w ostatniej chwili z ciekawości kazałem przy zmianie oleju zrzucić miskę ................a tam 3 śruby sobie pływały. Ale tak jak pisali przedmówcy napisz czym jeździsz bo nie mamy kuli do wróżb żeby wiedzieć czy masz R6, V8 czy może V12......................... :duh: