Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam problem z moim autem nie wiem czy to skrzynia czy coś z tyłu nie wymieniałem jeszcze oleju może to od tego ale do rzeczy jak cofnę do tyłu i ruszę trochę ostrzej w przód to jest szarpnięcie i taki głuchy huk nie metaliczny to samo się dzieje przy ostrzejszej jezdzie najgorzej przy redukcji na niższy bieg aż walnie wrażenie mam takie że z tyłu coś ,jest to mój pierwszy automat i nie wiem od czego zacząć skrzynia czy coś z tyłem. :mad2:
Opublikowano
Raczej bym skrzynię wykluczył.Prędzej problem siedzi w łączniku gumowego wału napędowego zaraz za skrzynią.Mam nadzieje że poprawnie nazwałem tą część.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Miałem to samo w mojej, ten sam silnik i coupe. Sprzedałem komuś z okolic Nowej Soli. Może teraz Ty nią jeździsz? Twoja coupe jest srebrno/błękitna taka? Mi mówili że sprzęgło mam skończone i dlatego mi szarpie tak... Na tym akórat się nie znam, jak redukowałem to tragedia czasami tak mocno walnęło że masakra.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Jedź na podnośnik do jakiegoś dosyć dobrego warsztatu gdzie mają dobrego mechanika i odpal silnik, wrzucaj wsteczny zobacz czy jest stuk, jeśli jest to wyczajcie od czego on może być, być może coś zauważycie.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Podjedz na stację diagnostyczna na rolki,na podnośniku będzie trudno to zlokalizować.

Właśnie że na rolkach ciężko będzie to zlokalizować. Kolega Maksym dobrze pisze.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Na podnośniku nie ma obciążenia na koła,na rolkach jest ,więc zmuszamy elementy do "większego wysiłku" większych naprężeń i łatwiej jest zlokalizować luzy w układzie przeniesienia napędu.