Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Niedawno zdemontowalem ze swojej e30 325i komputer obc 2 i instalacja itp itd caly komplet. Postala kilka dni w garazu probuje ja odpalic nawet nie keci. Pomyslalem padl akumulator i tak rzeczywiscie bylo . Naładowalem go wkladam odpalam i nic . Kręci dobrze ale nawet nie chce załapac. Jakby nie dostawala paliwa ew gazu bo i na tym i na tym nie pali. Wiecie moze co to moze byc? moze obc za cos odpowiada i teraz bede mial problem? czy da sie go normalnie zdemontowac zeby auto jezdziło? czekam na odp dzieki
Opublikowano

Witam

OBC nie powinno spowodować problemów z odpaleniem, chyba że bawiłeś się opcją CODE :D

Wydaje mi się, że nie w tym przyczyna leży. Dziwne, że nie odpala też na gazolinie :|

Przyjrzyj się dokładnie rejonom deski rozdzielczej, w których grzebałeś zakładając OBC, może tam coś przeciąłeś/przerwałeś/odłączyłeś??

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
mam to samo. Zakładałem OBC II i też nie chciał odpalić. Rozwiązaniem było odpięcie podwójnej wtyczki, którą wpinasz we wiązkę (w okolicach gł sterownika). W tym miejscu musisz zostawić po staremu. ODC będzie ci działać z wyjątkiem odcięcia zapłonu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale kolega nie montował tylko demontował. Pewnie coś uszkodził przy demontazu lub jakiś kabelek się zerwał. Sprawdź jak kolega matiss radzi wsztytkie wtyczki i kabelki. Pod deską roxdzielczą.
Opublikowano

sprawdzilem niby wszytsko ok ale zauwazylem ze przy włączonym zaplonie nie swieci przełącznik od gazu a powienien swiecic. jest mozliwosc ze powiedzmy uszkodzilem jakis kabel od tego przełącznika i samochod został na gazie ale nie dziala przez ten przełącznik i na benzyne tez nie da sie przełączyc?? troche to zagmatwane :P

czy powienien automatycznie przełączyc sie na benzyne? iskra jest swiece tez zalane wiec i prąd i paliwo dostaje , Dziwne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może w trakcie demontaż ugdzieś jakieś zwarcie zrobiłeś? Pomierz czy wszedzie dochodzi prąd, posprawdzaj bezpieczniki.