Skocz do zawartości

jaka najlepsza barwa zarnika xenon do bmw e 38 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko jaki najlepiej zalozyc zarnik h1 do swiateł krotkich, chodzi mi o to by uzyskac dabra widocznosc a zarazem delikatny efekt, jaka barwa czy temperetura swiatla byla by najlepsza??? myslalem o 6000k lub 8000k ale nie wiem czy 8000k nie jest juz zbytnio niebieski i podobno gorzej swieci swiatło błekitne jak jest mgła czy deszcz , co sadzicie jakie sa wasze opinie i doswiadczenia w tym temacie??????
Opublikowano
kolego zaloz sobie jeszcze jasniejsze niz 6000 czyli chyba 4000 albo 4300, po co niebieskie..., te ok 4000 mają bardziej białe swiatlo normalne i chyba najsensowniejsze na drogi i wszystkie warunki
Opublikowano
8000K nie zakładaj, ja miałem jak kupiłem e38 i tak jak mówisz w deszcz tragedia była. W e32 mam 4300 i gorąco polecam, światło białe bez niebieskiej poświaty :wink:
Opublikowano
zalozylem na probe 8000 k bo takie mi lezały w domu nowki, na sniegu fajnie swieca ale nawet na suchej drodze juz duzo słabsze swiatło a nie dopiero descz czy mgła , tak ze je zdemontuje i załoze te 4300 k lub max 5000k, i mysle ze powinno byc dobrze
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
brawo za decyzje, bezpieczenstwo najwazniejsze, wystarczy ze opony mamy czasem za szerokie ;)... ksenon najlepiej zeby był dobry cyfrowy, taki w granicach 250-350 z przesyłką, pozostałe często się palą zarówno żarniki jak i przetwornice, ja na dniach zakladam konkreta dosyc, barwa 4300 lub 5000:)
Opublikowano
Bierz 5000k 4300k będą świeciły na żółto i brzydko wyglądały 5000k na drodze biało wyglądają ładne a na śniegu minimalnie błękitne aha a model żarówki Philips 85122CM-5000k 85122+-4100k
Opublikowano
8000k sprzedałem wlozylem 5000k i rewelacja swiatło silne białe super widocznosc bardzo minimalna niebieska poswiata widoczna najbardziej na snigu, tak ze polecam 5000k max 6000k, reszta to albo zbyt niebieskie moze i efekt ładny zalezy co kto lubi a 4300 k troszke wpada w zółtawy czyli prawie jak zwyła zarowka, tak ze moje zdanie jest takie ze najlepsza opcja to od 5000 do 6000
Opublikowano
Pamiętaj, że barwa 4300k jest barwą oryginalnego xenonu. Powyżej tej temperatury to same wynalazki. Żywotność palnika o temperaturze 4300k jest dużo większa od reszty. Najlepszy zakup takich palników zrobisz na Allegro. Pozdrawiam
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
z miłą chęcią ja np poradziłbym się Ciebie, tylko wskaż mi taki zestaw na allegro tani cyfrowy i dobry. Cyfry są zwykłe i tzw. pełne, od 140 do 500zł nawet, te droższe mają lepsze żarniki i nie powodują tzw błędów w LCM-ie w BMW (Licht control modul), nie wiem jak z tymi tanszymi np. w mojej wersji e38, no i nie wiem jak z zakłoceniami takiego najtańszego cyfrowego zestawu jesli chodzi o odbiór CB radia i samego radia ;)
Opublikowano
gawor89 jakie wynalazki??? żarnik philips model 85122cm color match ma 4800k i kupowałem po 170zl.Chyba, że masz na myśli zarniki z allegro po 35zł no to tak :D