Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co do tego tuningu to kolego to nie jest taka prosta sprawa po pierwsze wszystko zależy od zużycia elementów w jednym aucie po będzie lepszy efekt w innym mniejszy, po drugie zwiększenie mocy łączy się ze zwiększonym zużyciem elementów takich jak sprzęgło i całość przenosząca moc na asfalt, po trzecie po takiej przeróbce wypada raz na jakiś czas pojechać zrobić korektę czyli to co ustawi się na dziś nie będzie działać identycznie za rok czy półtora bo wiadomo przebiegi robią swoje. Więc przekalkuluj czy gra jest warta świeczki jeżeli uważasz że tak to do dzieła i napisz jakie były efekty twojej pracy :D
Opublikowano

Dokładnie tak jak przedmówca pisze, przekalkuluj czy ci to potrzebne i czy się opłaca.

Ja zrobiłem program w ADTtuning i jetem zadowolony, Adrian najpierw sprawdził mi serię a potem zrobił program.

Podjedź do niego pogadaj z nim będziesz wiedział co i jak.

Opublikowano
ja w swoim 318 tds załozylem chip z allegro za pare złotych (tzn sa 2 chipy) chyba 3 lata temu, który daje bezpieczny max czyli 115 KM, sam montowalem - komp jest za akumulatorem. autko chodzi jak benzyna. turbina wczesniej sie włacza. nie zauwazylem zeby cos sie psuło. auto zbiera sie fajnie przy wyprzedzaniu, raz gosc z E-46 zapytał na CB jaki mam silnik bo zdziwił sie jak go wyprzedzilem. rozwaz czy masz dobry silnik, jak tak to ok - nie bedziesz załował, pozdrawiam
Opublikowano
Aha jeszcze jedna sprawa, poczytaj trochę o chip tuningu i ingerencji w soft. Moim zdaniem lepiej zainwestować i pojechać do kogoś kto przerobi twój soft , niż kupować gotowca z allegro i wpinać w komp. A lepiej tak dlatego że jak kupujesz coś gotowego i wpinasz do siebie to do końca nie wiesz czy parametry są dobrze dograne, auto może kopcić, może być za duże doładowanie ustawione, może być zły kąt wtrysku ustawiony, czy ciśnienie na pompie paliwowej. Dokładnie przemyśl sprawę i poczytaj trochę.