Skocz do zawartości

330Ci Czy wentylator po włączeniu klimy ma się kręcić???

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Pytanie jak w temaci bo już zgłupiałem.

1. Czy przy obecnych minusowych temp. jak wskazówke temp. macie w pionie, a wentylator elektryczny na chłodnicy się nie kręci to włączenie klimy powoduje u was załączenie wentylatora czy nie?

2. Sprawa druga, w sam naprawiam pisze, że czujnik włączający wentylator elektryczny /nie mam wisco/ znajduje się na dolnym lewym wężu chłodnicy i zmostkowanie pinów we wtyczce powoduje załączenie wentylatora. Prawda to?

Pozdro.

BTW: Od poniedziałku jeżdze z włączonym testem 7.0 profilaktycznie, temp. utrzymuje sie na 93-95stopni, wentylator się nie włacza. Nie wiem czy coś nawaliło czy jest za zimno żeby ruszył? :?

pozdro.

Opublikowano

sprawdzę u siebie jak to jest i dam znać z tym wentylatorem

zmostkowanie pinów na 99% załącza wentylator

a ja mam też pytanko, jak się załącza ten test 7?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już opanowałem temat, założyłem cały kompletny wentylator z obudową bo nie chciało mi się sprawdzać starego w taką pogode. Ten wygląda, że działa prawidłowo, starym będe się bawił na wiosne. A wymiana całości to 10 min. :cool2: