Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy jest to ogólnie znane ale wśród znajomych działa to tylko u mnie. Otóż posiadam komplet kluczy czyli 2 + serwisowy przed liftem. Zauważyłem jeżdżąc do pracy, że klimatronik radio nawiewy włączają się w przypadkowe ustawienia. Myślałem już że coś siada ale nagle uspokoiło się. Zauważyłem, że spokój jest gdy używam jednego kluczyka a nie biorę który popadnie. Otóż dowiedziałem się, że BMW dawało taką funkcję w e39 :) poprostu OBD pamięta kluczyk i z jakimi ustawieniami gasiliśmy na nim auto i po włożeniu do stacyjki odtwarza je :). Maksymalnie może zapamiętać do 4 kluczyków !!! Podobno pamięta jeszcze ustawienia foteli jak ktoś ma elektryczne czy klima jest włączona czy nie czy grzanie foteli włączone - to akurat sprawdziłem i prawda co do foteli nie mam elektryki więc nie powiem. Na forum klubowym dowiedziałem się, że ta funkcja w niektórych tzw. biedniejszych wersjach jest poprostu NIEAKTYWNA a idzie to rozblokować takim czymś -NCSExpert. Więc jak ktoś ma 2 kluczyki to powodzenia :) . Na youtube zamieściłem filmik dla niedowiarków z innego forum którzy twierdzili, że e39 to za stary model a szczególnie przed liftem na takie bajery. Przepraszam za elokwencję ale dopiero co wstałem do pracy i trucht na strzeżony przy -7 to nie nastraja z rana do miłych komentarzy.

http://www.youtube.com/watch?v=CKcdmuoiYxY&feature=feedu

Opublikowano
Dorzuce coś od siebie. U was też zawsze po przekręceniu stacyjki włącza się ogrzewanie tylnej szyby? Denerwuje mnie to bo chcąc przestawić auto nawet o metr od razu się szyba zapala.

mi po zapaleniu się nie włancza ale czasami widać że w czasie jazdy się włancza a kontrolka się nie oświeca