Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Nie wiem do końca czy odpowiedni dział ale zaryzujuje...

A ja mam mianowicie takie pytanie bo szykuje mi się trasa do Szwecji i mianowicie nie wiem czy mnie wpuszcza z LPG na prom ? wie może ktoś coś na ten temat? ;] Pozdrawiam...

Opublikowano
A mogę np pojechać autem które nie jest zarejestrowane na mnie czy po prostu muszę mieć zarejestrowane na siebie lub być jego współwłaścicielem ;] Pozdrawiam
Opublikowano
Bo slyszalem ze jest tak jak z przejazdem na ukraine ;D ze nie wpuszcza mnie autem ktore nie jest zarejestrowane na mnie ;] ale tak tylko szlyszalem i chcialem sie upewnic ;]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A tak z ciekawości - czy faktycznie na parking podziemny (dajmy na to w jakimś CH) nie można wjeżdżać autem z LPG? Jak obsługa chce/może to sprawdzić? Zakładając, że nie śmierdzi i że korek jest pod klapką baku. Mieliście z tego powodu problemy?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Na promie kłopotów z LPG nie ma, na parkingach też nie miałem, bo niby kto to sprawdza? Pewne jest, że pociągiem pod Kanałem La Manche z instalacją LPG lub CNG na pokładzie samochadu nie pojedziesz - jest wyraźny zakaz, więc pozostaje prom. Cena podobna, czas podróży nieco dłuższy i może bujać jak to na morzu, ale można dotrzeć do Anglii z LPG, więc i do Szwecji powinno się udać :D