Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem E34 z silnikiem 2.0 M50. Słyszałem, iż są mosty z tzw. "szpanerem" który powoduje, że przy dużych obrotach oba koła pracują równocześnie. Nie mam pojęcia o tym i pierwsze słyszę o czymś takim. Jestem zainteresowany kupnem tego mostu więc proszę o informację na ten temat.
Opublikowano (edytowane)
CHyba chodzi Ci o szperę. Fajna sprawa gdy chcesz się pobawić bo lepiej tnie boki, chodzi o to że napęd przenoszony jest na obydwa koła jednocześnie, będzie lepiej przyśpieszał, łatwiej ruszyć na śliskim, ciężej się skręca...co do mostu to zwróć uwagę czy nie jest po spawce, żebyś nie miał pseudo szpery Edytowane przez Carvie89

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
dokadnie :mrgreen: 40% na 60% byłoby chyba dobrze...a no i to działa niezależnie od obrotów;)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Moje auto ma "szpanera" 25% :norty: , fajnie robi i jeździ zupełnie normalnie w zakrętach, do zwykłej jazdy i czasem polatania bokiem 25% wystarczy zupełnie, jeśli masz aspiracje żeby zostać mistrzem driftu kup coś koło 40-60% jak już Ci Koledzy napisali wyżej, jeśli obejrzałeś już wszystkie części "NFS-Tokio drift" i ślizgasz boki na 3-4 biegu przy 150km/h to spawaj "sete" ze swojego mostu :norty: tylko zapomnij wtedy o normalnej jeździe tym autem bo w zakrętach będzie jeden pisk, a opony będziesz zmieniać częściej niż tankować :norty: . Jeśli wogóle nie latasz bokiem (co nie jest dla mnie zaskoczeniem :mrgreen: ) owy "szpaner",którego my tu sobie potocznie na Forum nazywamy szperą nie jest Ci raczej potrzebny.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam