Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

chce kupic e60 w benzynie i przerobić ją na gaz. W grę wchodzą dwa silniki 2.2B i 2.5B oba R6.

Napiszcie mi proszę ile taki samochód średnio gazu spali trasa\miasto\mieszana oczywiście przy normalnej jezdzie. Ile będzie kosztować dobra instalacja gazowa?

Opublikowano
Hej,

chce kupic e60 w benzynie i przerobić ją na gaz. W grę wchodzą dwa silniki 2.2B i 2.5B oba R6.

Napiszcie mi proszę ile taki samochód średnio gazu spali trasa\miasto\mieszana oczywiście przy normalnej jezdzie. Ile będzie kosztować dobra instalacja gazowa?

Spalanie gazu ok. 10% więcej jak na benzynie.Instalacja do tego auta może kosztować 2500 zł a zarazem możesz zapłacić i 5500 zł, ale śmiało można tam zamontować instalację za ok 3000zł i auto będzie jeździło idealnie. :cool2:

Opublikowano
Trzeba liczyć że będzie palić jakieś 10-20% więcej niż Pb w zależności od instalacji.Koszt instalacji z którą nie będzie kłopotu to wydatek 3500-4000 tyś. mniej więcej.
Opublikowano

Do 20% wiecej niz benzyny.

Koszt tak jak kolega od 3500 jeżeli mniej = tańsze, za słabe podzespoły.

Złość ze źle wykonanej usługi trwa dłużej niż radość z jej niskiej ceny.

jak się zdecydujesz napisz co Ci proponuja w warsztacie postatam się pomóc.

Ew poszukaj warsztatu partnerskiego AC.SA w swojej okolicy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
koszt instalacji 4500-4600 (6 garów). Wiem bo się rozglądam za e39 w 2,2 i chce zagazować w jedynym rozsądnym zakladzie - u Pana Barabasza w Kokoszkach. Nie patrz na wyceny kolegów bo za 3 tys owszem założysz instalacje a po kilku miesiącach drugie tyle w wymiany. Ja mówię tak - Barabasz to konkretny człowiek (wiem z telefonu) i sam u niego za jakiś miesiąc (za 2-3 tyg kupię auto) w miare wolnych terminów będę zakładał. (za zawór we wlewie niestety +150 ale podobno można się potargować). Pozdrawiam i przemyśl sprawe oszczędności.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja za staga 300 + premium zapłaciłem 3,2 tys butla 60l w kole. nie wiem czy tanio czy drogo ale nie mam jak dotąd żadnych problemów. pozdrawiam