Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest osoba na forum która potrafi zaprojektować wydech do e90 320d ? , niestety zwykłe wydechy standardowe (sportowe/uniwersalne) nie podejdą bo układ ori wydechu jest bardzo dziwny i powyginany :) a mam firmę która może mi wykonać taki wydech ale muszę jej pokazać na rysunku jak to ma wyglądać i wymiary i zrobią mi coś takiego :wink: jest osoba na forum która mogła by narysować coś takiego z wymiarami ? tutaj przykładowy sportowy wydech do 320d e90 http://cgi.ebay.pl/BMW-E90-E91-E92-E93-320d-SPORTS-REAR-EXHAUST-BACK-BOX-/120646472294?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c17171266

a tu realoem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=18_0592&hg=18&fg=20

firma niestety znajduje się bardzo daleko bo w Olsztynie a ja jestem z Jaworzna (slask) i nie mogę pojechać do nich , być może jest osoba z Olsztyna na forum która jest w stanie pojechać do ich siedziby oni sobie tylko wymierzą i wykonają mi taki wydech ?.

Opublikowano
Kolego ja mam do oslztyna 45 km i jestem dosć czesto, podaj adres i moze któregos dnia podjade ostatnio tam czesto bywam nie tylko w szkole.
Opublikowano
...czy Kolega chce zmienic cały układ wydechowy czy tylko tłumik końcowy? z rysunków wynika, że tylko tłumik to chyba względy estetyczne bo sam tłumik może tylko zmienic dzwięk a parametry ruchu ... najlepiej gotowy od którejś renomowanej firmy w kosztach 1500-2000pln, wykonania jednostkowego nie polecam bo jeśli ktoś to zrobi taniej niz firma to jakosc i trwałośc będzie proporcjonalna do ceny... ale jeśli chodzi o zmiane wydechu to polecam MG Motorsport z Siemianowic, jak z nimi rozmawiałem na temat wydechu do 330d to "odetkanie" oczywiście za dpf'em to koszt ok. 3500pln ... daje to poprawę momentu a brzmienie to sprawa indywidualna... no oczywiście wygląd jest podporządkowany funkcji
Opublikowano
jeśli chodzi o zmiane wydechu to polecam MG Motorsport z Siemianowic, jak z nimi rozmawiałem na temat wydechu do 330d to "odetkanie" oczywiście za dpf'em to koszt ok. 3500pln ... daje to poprawę momentu a brzmienie to sprawa indywidualna... no oczywiście wygląd jest podporządkowany funkcji

Myśle, że Marks o MG wystarczająco dużo wie, zresztą nawet widział u poprzedniego właściciela mojej Alpiny :)

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano
...czyli wie kto potrafi robic dobre wydechy ... linki , które zamieścił nie pokazują nic sportowego ... nie spotkałem jeszcze rysunków warsztatowych sportowych układów wydechowych, które by opublikowała firma specjlizująca się w ich konstruowaniu i produkcji a BMW ma wyścigową 3 z silnikiem 320d
Opublikowano
...czyli wie kto potrafi robic dobre wydechy ... linki , które zamieścił nie pokazują nic sportowego ... nie spotkałem jeszcze rysunków warsztatowych sportowych układów wydechowych, które by opublikowała firma specjlizująca się w ich konstruowaniu i produkcji

Święta prawda :D

Opublikowano
Chodzi mi tylko o wydech końcowy początkowo miałem w planie zmianę samych końcówek ale też trzeba spawać więc chce założyć jakiś tani końcowy gdzie głównie chodzi mi tylko o zmianę na ładne końcówki a jak przy tym mogę mieć fajny świst to czemu nie koszty są małe wiec jak będzie luia to wrzucę serie tylko końcówki zmienię z tego który już będę miał :cool2: firmę MG z siemianowic znam ale są drodzy ale dobrzy miałbym u nich wydech w 330ci ale termin mi taki przywalili że załamka zostawiłem serie i w sumie dobrze bo nie straciłem $ a 330ci sprzedałem , teraz bardzo tęsknie za silnikiem 3.0 r6 dźwięk to miało cudny jeszcze z różnego rodzajami filtrów w które sie bawiłem bmc cda , itg , k&n :mrgreen: no a co do MG to pewnie powiedzieli by mi ok 1700zł za końcowy , dźwięk sie dużo nie zmieni a kasy by na to poszło takie mody mogę robić w benzynce ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup ori np: Eissman czy cos w tym stylu, cały końcowy. Klekot nigdy nie będzie miał ładnego dzwieku, szczególnie R4. O dzwieku podobnym do R6 to możesz tylko pomarzyć.
Krzysztof
Opublikowano
a są gdzies jakies tlumiki koncowe do 330d? chcialem kiedys ten z performance ale nie ma do 330d tylko do benzyny.

dokładnie bierz eisenamnna jeśli podoba Ci się BMW performance, z tego co gdzieś wyczytałem to eisenmann produkuje dla BMW performance, miałem swego czasu eisenmanna teraz mam bmw performance i niczym się nie różnią, a tam gdzie na eisenmanie było wytłoczenie z nazwą jest przylutowana tabliczka "BMW Performance":)

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
Klekot nigdy nie będzie miał ładnego dzwieku, szczególnie R4. O dzwieku podobnym do R6 to możesz tylko pomarzyć.

Czy taki klekot z takim wydechem gorzej brzmi niż R6 :?:

a tutaj R4 320D

Jak dla mnie rewelacja :D

Opublikowano
...w przypadku samej końcówki to ja znalazłem ciekawą u www.buzzer.pl ... w aucie oryginalna była uszkodzone i wspawałem owalną , 145pln i bardzo dobra jakość wykonania ... a co do dzwięku 320d ( silnika także ) to był jeden z głównych powodów sprzedazy i kupna 330d ...
  • 1 rok później...