Skocz do zawartości

525d e-39 automat- szarpanie przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM PROBLEMEM JEST SZARPANIE PRZY PRZYSPIESZANIU KIEDY SILNIK OSIAGA 2000 OBROTOW TAK JAK BY NIE MOGLA PRZYSPIESZYC , GDY DODAM GAZU OBROTY SILNIKA ROSNA ,A AUTO PRZYSPIESZA JAK BY CHCIALO ANIE MOGLO.ZACHOWUJE SIE TAK JAKBY NIE MOGLA ZMIENIC BIEGU NA WYZSZY.DZIEJE SIE TAK NA BIEGACH OD 1-3,KIEDY JUZ WSKOCZY 3 WLACZA SIE TAKZE TURBO DOPIERO PRZY 2500-3000 OBROTOW SILNIKA.NA WYSOKICH BIEGACH WSZYSTKO JEST OK.

NA POCZATKU MYSLALEM ZE TURBO ZA POZNO SIE WLACZA BO AZ DOPIERO GDY SILNIK OSIAGNIE OBROTY 2500-3000,ALE MAM TEZ WRAZENIE ZE TO MOZAE BYC SKRZYNIA BO NA NISKICH 1-3 NIE ZMIENIA PLYNNIE,SILNIK WYJE I OSIAGA 3000 OBROTOW WLACZ SIE TURBO I ZMIENIA SIE BIEG NIE JESTEM PEWNY ALE DZIEJE SIE TAK PRZY ZMIANIE Z 2 NA 3,KOLEGA PORADZIL NA POCZOTEK WYMIANE OLEJU W SKRZYNI I FILTER

JEZELI KTOS Z WAS JEST WSTANIE PORADZIC CO ROBIC BEDE WDZIECZNY ZA POMOC.

Opublikowano
Witam. Ja miałem taki przypadek, gdy przyspieszałem wszystko było ok do momentu kiedy dochodziło na wysokich obrotach do około 4 tys wtedy przy zmianie szarpało. Jedni mówili że trzeba skrzynie wyciągać i remontować ale na początek wymieniłem właśnie olej wraz z filtrem i pomogło. Trochę jest to kosztowne i nie zawsze możne pomóc. Jeżeli olej nie był już dawno wymieniany możne to jeszcze pogorszyć sytuacje. Ale jak to mówią JEST RYZYKO JEST ZABAWA. U mnie pomogło a u ciebie to sam musisz zdecydować.
Opublikowano
Podstawowa sprawa to wymiana oleju i filtrów. Przy wymianie zwróć uwagę, czy było dużo opiłków metalu w oleju (wyczyśc magnes). Jak nie pomoże, to sprawdź czy skrzynia jakies błędy wywala.
Opublikowano
Podstawowa sprawa to wymiana oleju i filtrów. Przy wymianie zwróć uwagę, czy było dużo opiłków metalu w oleju (wyczyśc magnes). Jak nie pomoże, to sprawdź czy skrzynia jakies błędy wywala.

Ja bym polecił najpierw sprawdzenie czy nie ma błędów a dopiero wymienił bym olej. Po diagnozie komputerowej może okazać się że problemem nie jest wcale skrzynia a co innego.

Tak czy inaczej jeśli nie wymieniałeś oleju w skrzyni, to możesz to zrobić, ale pamiętaj aby zrobić to w warsztacie który się w tym specjalizuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
WITAM PONOWNIE W OPISYWANYM PROBLEMIE WYZEJ ,WYMIWNILEM OLEJ W SKRZYNI , BYLEM NA KOMPIE I NIC, OKAZALO SIE ZE TURBINA SIE ZACINALA , WYMIENILEM JA I SZARPANIE USTALO .POSIADAM KOLEJNY PROBLEM KTORY OPISUJE W TEMACIE NAGLY SPADEK MOCY.