Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzis rano zapaliłem auto a tu dyskoteka :mrgreen: .auto przygasa[silnik] wszystkie światła,kontrolka paliwa,oświetlenie wewnętrzne mryga z częstotliwością około co pół sekundy.wszystkie kontrolki[na konsoli] świecą po odpaleniu. dopóki niewkręce go koło tyśiąca obrotów,wtedy gasną.ostatnio wymieniałem regulator napięcia czy to jego wina?a może coś z masą,wilgoć?.pozdro :roll:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
a jednak chyba regulator. jak go odpalam bez gazu to ładuje na 8v,dodam gazu i wróci na wolne to ma w normie 14v.ale gdy dodam to skacze nawet ponad 20-ścia v. no i jak dostaje dużego napięcia to abs się rozłącza.ale dlaczego?.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To weź no ten regulator wymień czym prędzej, zanim pojara parę rzeczy.

Odnośnie ABS, to ma ograniczone napięciem działanie, wyłącza się poniżej coś koło 10V i powyżej chyba 16V. Wtedy świeci się tylko kontrolka.

Kai
Opublikowano
dzięki za radę bo o tym niepomyślałem!.wyczyściłem wszystkie klemy i przewody masowe ale o najważniejszym zapomniałem.dzięki.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!