Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam E39 525tds i padł mi silnik,czciałbym wsadzić silnik 3.0d. Co trzeba mieć i czy dużo z tym kłopotu.Skrzynia biegów automat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie znam kosztorysów, aczkolwiek mam duże wrażenie że tanio nie będzie.

Silnik kompletny z gratami 3.0d będzie dość sporo kosztował, do tego elektronika i multum osprzętu pod maską.

Zresztą, pytanie w jakim stanie będzie ten silnik.

Obawiam się, że duzo taniej będzie naprawić ten co masz, i przynajmniej będziesz pewny że pojeździsz na tym trochę.

Opublikowano
Jeżeli tak bardzo zależy Tobie żeby mieć pod maską 3.0 diesla chyba najlepiej (wg mnie oczywiście) byłoby kupić jakiegoś anglika w którym miałbyś wszystkie potrzebne części jak kompletny silnik, skrzynia, wał, most, zawieszenie i hamulce (jak się nie mylę to 530d ma chyba większe jak tds) cały układ paliwowy, elektryka i milion innych pierdół potrzebnych na swapa. Tylko pytanie zasadnicze - czy warto? Chyba taniej byłoby naprawić i sprzedać obecną 525tds i kupić 530d ale to tylko moje skromne zdanie :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson